ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρωσία: Νομιμοποιεί την πειρατεία λογισμικού


 Ως απάντηση στις κυρώσεις που περιορίζουν τη χρήση λογισμικού όπως το Microsoft 365 και τα business εργαλεία της Oracle, η Ρωσία, ανακάλυψε έναν νέο τρόπο για να επιτρέψει στους πολίτες της, την κανονικότητα. Το σχέδιο; Η νομιμοποίηση της πειρατείας.

Ένα νέο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας περιγράφει λεπτομερώς την προσπάθεια να παρακαμφθούν οι κυρώσεις άλλων χωρών, καθιστώντας το έγκλημα της πειρατείας λογισμικού, μη τιμωρητέο. Εάν περάσουν τα μέτρα που περιγράφονται στο έγγραφο, ένας νέος ομοσπονδιακός νόμος θα επιτρέπει στους πολίτες να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν λογισμικό που έχει εκδοθεί από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων σε χώρες που υποστηρίζουν τις κυρώσεις.

Οι πολίτες θα απαλλαγούν από τη νομική ευθύνη για τέτοιες ενέργειες, καθώς η κυβέρνηση θα συμπληρώσει τον ποινικό της κώδικα με τη δυνατότητα υποχρεωτικής χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού υπό περιορισμούς κυρώσεων. Σύμφωνα με τον νέο νόμο, μόνο όσοι προβαίνουν σε πειρατεία λογισμικού χωρίς ρωσικές εναλλακτικές λύσεις θα θεωρούνται ότι δεν παραβιάζουν το νόμο, όπως αναφέρει το extremetech.

Πολλές τεχνολογικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει την απαγόρευση πώλησης και διάθεσης των προϊόντων τους στη Ρωσία, από την Apple, την Nvidia, μέχρι τη Samsung, την EA και την Oracle.

Δεν υπάρχουν σχόλια