ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέλος στο Lite mode με την έλευση του Chrome 100

Τέλος στο Lite mode με την έλευση του Chrome 100

Η έλευση του Chrome 100 ενδέχεται να είναι αρκετά επεισοδιακή για ορισμένες ιστοσελίδες αν δεν καταφέρει η Google να λύσει τα θέματα συμβατότητας μέχρι το λανσάρισμα του, αλλά παράλληλα θα σημάνει και τέλος της λειτουργίας “Lite mode” για χαμηλότερη κατανάλωση δεδομένων στις φορητές συσκευές.

Για όσους δεν θυμούνται, το Lite mode είναι μια επιλογή που προσφέρει η mobile έκδοση του Chrome browser εδώ και περίπου 8 χρόνια. Όταν την ενεργοποιήσεις, ο browser διασφαλίζει πως θα κατέβουν όσο το δυνατόν λιγότερα δεδομένα από την ιστοσελίδα που θέλεις να επισκεφθείς, κάτι που οδηγεί συνολικά τόσο σε ταχύτερο άνοιγμα της ιστοσελίδας, όσο και σε μια κάποια εξοικονόμηση στα δεδομένα του πακέτου του χρήστη.

Η Google πήρε την απόφαση να καταργήσει το Lite mode επειδή παρατήρησε πως έχουν μειωθεί τα κόστη για mobile data σε πολλές χώρες του κόσμου (χμμ…) και παράλληλα υπόσχεται πως θα συνεχίσει να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα στη φόρτωση των ιστοσελίδων με τη βοήθεια άλλων τεχνολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Lite mode θα πάψει να λειτουργεί και στις παλαιότερες εκδόσεις του Chrome browser μετά την κυκλοφορία του Chrome 100 στις 29 Μαρτίου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια