ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Android 12L: Επίσημη η έκδοση για tablets και foldables

 Android 12L: Επίσημη η έκδοση για tablets και foldables

Τον περασμένο Οκτώβριο η Google προχώρησε στην ανακοίνωση του Android 12L, την ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος που φέρνει βελτιστοποιήσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της σε tablets και foldable. Η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα…ανακοίνωση με αφορμή το γενικότερο λανσάρισμα του Android 12L για τους κατόχους των Pixel tablets, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν οι συσκευές των Samsung, Lenovo, Microsoft και άλλων κατασκευαστών.

android-12l-launched.jpg

Στις βελτιστοποιήσεις του Android 12L συμπεριλαμβάνονται ξεχωριστές λίστες στην οθόνη για την εμφάνιση των ειδοποιήσεων (δεξιά) και των quick tiles (αριστερά), αλλά και η προσθήκη νέας μόνιμης taskbar που διευκολύνει σημαντικά όσους αρέσκονται να χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα (multitasking). Ειδικά για την taskbar είναι εφικτό να «σέρνεις» (drag and drop) το εικονίδιο της εφαρμογής που σ’ ενδιαφέρει στη οθόνη για να ανοίξει άμεσα σε split-view με κάποια άλλη ήδη ενεργή εφαρμογή.

android-12l-launched-hXfc3.jpg

Ευελπιστούμε ότι το Android 12L θα διορθώσει τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών, καθώς βλέπουμε από τους κατασκευαστές πολύ σοβαρές προτάσεις (βλ. Galaxy S8 Tab Ultra) που αδικούνται κατάφορα από την μέχρι τώρα αδιαφορία της Google για την κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια