ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2o τρίμηνο του 2022 έρχονται οι πρώτες κάρτες γραφικών Arc της Intel


 
Οι νέες GPUs της Intel για φορητούς υπολογιστές πρόκειται να λανσαριστούν σύντομα μαζί με αρκετά νέα μοντέλα (φορητών υπολογιστών) που θα διαθέτουν τους επεξεργαστές 12ης γενιάς Core H-series (Alder Lake), οι οποίοι όπως είναι γνωστό ανακοινώθηκαν στη φετινή έκθεση CES.

Οι κάρτες γραφικών Arc της γνωστής εταιρείας για υπολογιστές desktop πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2ο τρίμηνο της χρονιάς ενώ τα μοντέλα που απευθύνονται σε επαγγελματίες και προορίζονται για χρήση σε σταθμούς εργασίας αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 3ο τρίμηνο της χρονιάς.

Η Intel επίσης ανακοίνωσε αθόρυβα μία νέα επερχόμενη υπηρεσία που σχετίζεται με τις νέες κάρτες γραφικών Arc της, η οποία έχει την ονομασία «Project Endgame». Αν και η εταιρεία κρατά κλειστά τα χαρτιά της επί του παρόντος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, οι πελάτες της εταιρείας θα μπορούν να αξιοποιούν την ισχύ καρτών γραφικών στα κέντρα της για να απολαμβάνουν μία «πάντα προσβάσιμη, χαμηλής υστέρησης εμπειρία computing» (π.χ. ενοικιάζοντας τις κάρτες) ή έχουμε να κάνουμε με μία συνδρομητική υπηρεσία σαν την GeForce Now της Nvidia. Δυστυχώς η Intel δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό για την υπηρεσία της, και επομένως δεν γνωρίζουμε τι είδους πρόσβαση θα δώσει στους πελάτες της, ποιο θα είναι το κόστος ή αν πρόκειται για κάποιο προϊόν που σχετίζεται με το gaming. Πάντως, το γεγονός ότι ετοιμάζει μία cloud streaming υπηρεσία, δείχνει ότι έχει εμπιστοσύνη στο προϊόν της.

Screen_Shot_2021_08_19_at_8.15.52_AM.webp

Η Intel επίσης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να εργάζεται ήδη πάνω στην αρχιτεκτονική της 3ης γενιάς καρτών γραφικών της Arc, η οποία έχει το κωδικό όνομα Alchemist, με την 2η γενιά «Battlemage» να βρίσκεται ήδη «στα σκαριά». Σύμφωνα με την Intel, οι κάρτες γραφικών Alchemist θα έχουν την ισχύ να καλύψουν τις απαιτήσεις ακόμα και των «ultra-enthusiasts».

Δεν υπάρχουν σχόλια