ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 6G θα προσφέρει εξωπραγματικές ταχύτητες που θα αγγίζουν το 1TB/s

Σαφώς και το 5G κάνει ακόμη τα πρώτα του βήματα. Δεν είναι καν διαθέσιμο στις περισσότερες αγορές του κόσμου, ενώ η εξάπλωση του φαίνεται να πραγματοποιείται με σχετικά αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, οι ερευνητές εργάζονται ήδη πάνω στην ανάπτυξη των δικτύων επόμενης γενιάς, όπως το 6G.
Οι πρώτες έρευνες και εκτιμήσεις
Το κινέζικο Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, ξεκίνησε πρόσφατα τις προκατασκευαστικές εργασίες για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των 6G δικτύων.
Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου πιστεύουν ότι οι ταχύτητες των επόμενης γενιάς δικτύων θα μπορούσαν να είναι μέχρι και 8.000 φορές υψηλότερες από αυτές που προσφέρει το 5G.
Σύμφωνα με τα μέλη της ομάδας, το 6G μπορεί πετύχει εξωπραγματικές ταχύτητες αγγίζοντας ακόμη και το 1TB/s. Με τέτοιες ταχύτητες, θα είναι δυνατή η λήψη δεκάδων, ίσως 40 με 50, ταινιών υψηλής ανάλυσης 4K σε περίπου ένα δευτερόλεπτο.
Δεκάδες ερευνητές και εμπειρογνώμονες ασχολούνται αυτή τη στιγμή με τα δίκτυα επόμενης γενιάς. Ωστόσο, απέχουμε ακόμη πολλά χρόνια από την πρώτη υλοποίηση τους. Ως μέτρο σύγκρισης αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δίκτυα 5G, τα οποία χρησιμοποιούνται τώρα, αναπτύσσονται από το 2008.
Με δεδομένο ότι το 5G έχει άμεση σχέση με IoT προϊόντα και εφαρμογές, αρκετοί θεωρούν ότι το 6G θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή με περισσότερες προοπτικές στον τομέα της συνδεσιμότητας.
Τέλος, από τη στιγμή που απέχουμε τόσο πολύ από την υλοποίηση των 6G δικτύων, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις πραγματικές δυνατότητες τους, τις εφαρμογές που θα έχουν, και τις πιθανές επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια