ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο λειτουργικό σύστημα από τη Google ή μετονομασία Fuchsia OS;

Μια νέα αίτηση της Google για κατοχύρωση trademark (σήμα κατατεθέν) στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ έχει φουντώσει και πάλι τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, μετά τα καθιερωμένα Android OS και Chrome OS.
Όπως αποκαλύπτει ο χρήστης Igats στο δίκτυο Reddit (έχει καλή προϊστορία στη διαρροή παρόμοιων προϊόντων), η Google κατέθεσε την αίτηση της στο USPTO για ένα “λειτουργικό σύστημα υπολογιστή” που φέρει την κωδική ονομασία “Pigweed”. Πέραν αυτής της λέξης και της σύντομης περιγραφής, δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία για το τι μπορεί να είναι τελικά το Pigweed.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η ονομασία Pigweed είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στον κώδικα του Fuchsia OS τον περασμένο Νοέμβριο ως πρόταση για αλλαγή της ονομασίας αυτού του υπό ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος που μας έχει απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν. Κρατήστε, επίσης, ότι μετά τη δημοσιοποίηση αυτού του ευρήματος, η ονομασία ξαναγύρισε και πάλι (σε εκείνο το σημείο του κώδικα) σε “Fuchsia”. Επιπλέον, η λέξη “Pigweed” είχε βρεθεί και στον κώδικα του Chromium project, συγκεκριμένα στο Monorail tracker που αφορά τον εντοπισμό προβλημάτων στον Chrome και σε άλλα projects της Google.
Με μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ του Pigweed και του Fuchsia OS και δεν αποκλείεται η Google να έσβησε άμεσα τα ίχνη του για να μη βγει τόσο νωρίς προς τα έξω η επίσημη ονομασία. Άλλωστε, η ονομασία Android είχε κατοχυρωθεί από την εταιρεία μόλις 5 ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια του mobile λειτουργικού συστήματος πίσω στο 2007 και η ονομασία Chromebook αρκετούς μήνες αφότου κυκλοφόρησαν τα πρώτα Chromebooks το 2011.
Στον αντίλογο, όμως, η ονομασία Fuchsia είναι ήδη κατοχυρωμένη από τη Google εδώ και δύο χρόνια, χωρίς να έχει γίνει τίποτα επίσημο…

Δεν υπάρχουν σχόλια