ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft διόρθωσε πρόβλημα στα Windows 10

Η Microsoft διόρθωσε ένα τεχνικό πρόβλημα στα Windows 10 το οποίο εμπόδιζε τη σωστή λειτουργία μιας από τις βασικές λειτουργίες του λειτουργικού της συστήματος.
Όπως αναφέρει το BBC, δεκάδες ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν στα social media πως το Windows Search είχε σταματήσει να δουλεύει το πρωί της Τετάρτης. Οι χρήστες έλεγαν πως όταν χρησιμοποιούσαν το εργαλείο αναζήτησης στο desktop εμφανιζόταν ένα κενό κουτί αντί για τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μερικές ώρες μετά τις εν λόγω αναφορές, η εταιρεία ανακοίνωσε πως είχε επιλύσει το πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες, ωστόσο πολλοί θα έπρεπε να κάνουν επανεκκίνηση των υπολογιστών τους. «Το ζήτημα διευθετήθηκε για τους περισσότερους χρήστες και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας» ανέφερε.
Τα Windows 10 έχουν 800 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Η Microsoft δεν ανέφερε πόσοι επηρεάστηκαν από το μικρό μεν, ενοχλητικό δε, πρόβλημα. Το συγκεκριμέο εργαλείο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα των Windows, καθώς διευκολύνει την εύρεση αρχείων, εφαρμογών, emails και άλλου υλικού που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή. Ωστόσο ενώ υπήρχε το πρόβλημα αυτό πολλοί χρήστες έβλεπαν μόνο ένα μεγάλο γκρι κουτί.

Σημειώνεται πως πρόσφατα η αμερικανική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας (NSA) ανακάλυψε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στα Windows 10, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από χάκερ για τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού που φαινόταν κανονικό. Η Microsoft έβγαλε σχετικό patch και διευκρίνισε ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι χάκερ είχαν εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια