ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft βοηθάει την Google να βελτιώσει τη διαχείριση tabs του Chrome

Η Microsoft κυκλοφόρησε τον Edge browser νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ταυτόχρονα για macOS και Windows. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Edge βασίζεται στον ανοικτού λογισμικού Chromium (όπως και ο Chrome) και έχει περάσει πάνω από ένα έτος από την ανακοίνωση της Microsoft ότι προγραμματίζει να συνεργαστεί στενά με το Chromium project και τους μηχανικούς λογισμικού της Google. Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, με την είσοδο των δυνατοτήτων διαχείρισης πολλαπλών tabs του Edge στον Chromium. 

"Εάν ενδιαφέρεστε να το κάνετε upstream από τον Edge, ευχαρίστως θα το δεχτούμε", αναφέρει ένα σημείωμα από τον Leonard Grey, μηχανικό λογισμικού της Google, απευθυνόμενο προς τον Justin Gallagher, μηχανικό λογισμικού της Microsoft, που απαντά θετικά. Η συζήτηση αφορά στη δυνατότητα μετακίνησης πολλαπλών tabs σε ένα άλλο παράθυρο. Αυτό το χαρακτηριστικό υπάρχει ήδη στον Edge και τώρα η Microsoft βοηθά ώστε να φτάσει η δυνατότητα αυτή στον Chromium και στον Chrome. 

Δύο εβδομάδες μετά από αυτή τη συνομιλία, η Microsoft εισήγαγε κώδικα ώστε να γίνει η αλλαγή στον Chromium και να προστεθεί η δυνατότητα μετακίνησης πολλαπλών tabs σε νέο παράθυρο. Είναι ιστορικά η πρώτη, εμφανής στους χρήστες, αλλαγή που συντελείται στον Chromium με τη συνδρομή της Microsoft και αυτό έχει μεγάλη συμβολική αξία. Η Microsoft, βέβαια, έχει ήδη προβεί σε πάνω από 1.000 εισαγωγές κώδικα στο Chromium project μέχρι σήμερα.

Αναμένουμε η αλλαγή να κάνει την εμφάνισή της στις ημερήσιες Canary εκδόσεις του Chrome, αλλά δεν θα είναι η μοναδική. Η Microsoft προσθέτει κώδικα που βελτιώνει την προσβασιμότητα, την απόδοση και τη συμβατότητα για τους Edge και Chrome. Το αν το αποτέλεσμα θα είναι τελικά θετικό ή θα οδηγήσει σε αρνητικές εξελίξεις, μένει να το δούμε. Ούτως ή άλλως, οι εναλλακτικές υπάρχουν, με κυρίαρχη αυτή του Firefox.

Δεν υπάρχουν σχόλια