ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αστυνομία του Λονδίνου ξεκινά την αναγνώριση προσώπου

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποίησε πως ξεκινά να κάνει χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου (LFR) σε πραγματικό χρόνο. Από σήμερα, κάμερες σε όλο το Λονδίνο θα ανιχνεύουν τα πρόσωπα των περαστικών, ειδοποιώντας τα όργανα της τάξης για καταζητούμενους.


Η αστυνομία έσπευσε να τονίσει πως οποιεσδήποτε εικόνες δε σημαίνουν συναγερμό, θα διαγράφονται άμεσα και πως εξαρτάται από τα όργανα της τάξης αν θέλουν να σταματήσουν κάποιον που έχει αναγνωριστεί από το σύστημα ή όχι.
Αυτή είναι μία σημαντική εξέλιξη για το Met και μία η οποία είναι κρίσιμη στο να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τη βία. Ως μία σύγχρονη αστυνομική δύναμη, πιστεύω πως έχουμε καθήκον να χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες για να κρατάμε ασφαλές το Λονδίνο. Ανεξάρτητες έρευνες έχουν δείξει πως το κοινό μας υποστηρίζει σε αυτόν τον τομέα.
Χρησιμοποιούμε μία δοκιμασμένη τεχνολογία και έχουμε προσεγγίσει το θέμα με λεπτότητα και διαφάνεια. Παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο στον ιδιωτικό τομέα. – Επίτροπος Nick Ephgrave
Αρκετοί όμως είναι αυτοί που ανησυχούν. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Essex έδειξε πως η ανακρίβεια της LFR τεχνολογίας αγγίζει το 81%, ενώ πρότερη χρήση της τεχνολογίας από την αστυνομία την Νότιας Ουαλίας αντιστοίχισε 2.300 αθώους ανθρώπους με πιθανούς εγκληματίες.
Επιπλέον, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε για πενταετή αναστολή της χρήσης του LFR σε δημόσιους χώρους, όσο οι νομοθέτες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μη γίνει κατάχρηση της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια