ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nearby Sharing: η απάντηση της Google στο AirDrop της Apple;

Μόλις αναφερθήκαμε στις διαρροές που θέλουν το επερχόμενο Samsung Galaxy S20 να εφοδιάζεται με τη λειτουργία Quick Share, κάτι ανάλογο με το AirDrop του iOS. Αναλύσαμε αρκετά το θέμα και τις διαφορές του από την επιτυχημένη υλοποίηση της Apple, αναφερθήκαμε όμως και στις προσπάθειες της Google πάνω στην δική της ανάλογη λειτουργία, γνωστής ως Nearby Sharing.
Nearby Sharing
Σήμερα τα παιδιά του XDA Developers εντόπισαν πληροφορίες σε APK αρχεία για το πως λειτουργεί η συγκεκριμένη δυνατότητα, που θα αντικαταστήσει το Android Beam (το οποίο βασίζεται στην χρήση NFC και Bluetooth). Όπως μας αποκαλύπτουν και στο βίντεο, η ονομασία Nearby Sharing είναι ανεπίσημη για την ώρα και βασίζεται στην χρήση Bluetooth και GPS για να εντοπίζει συμβατές συσκευές και WiFi σύνδεσης για την ανταλλαγή δεδομένων.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της λειτουργίας AirDrop, η πρόταση της Google επιτρέπει στον χρήστη να καθορίζει με ποιον θα μπορεί να ανταλλάσσει αρχεία: με κανέναν, επαφές μόνο ή όλους, αλλά και τον τύπο του μέσου μεταφοράς των δεδομένων:
  • Data: χρήση δεδομένων για μικρά αρχεία σε μέγεθος (χρέωση μέσω του πακέτου δεδομένων μας)
  • Wi-Fi only: χρήση WiFi αποκλειστικά
  • Without Internet: Ανταλλαγή δεδομένων εκτός δικτύου (με Bluetooth πιθανώς μόνο; )
Σύμφωνα με το βίντεο, όταν έχουμε επιλέξει το αρχείο ή τα αρχεία για αποστολή, εμφανίζεται ένα «Share Nearby» στο μενού, όπου θα φαίνονται οι κοντινές συσκευές προς διαμοιρασμό. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το AirDrop θα δείτε ότι έχει πάρα πολλά κοινά σημεία. Στο βίντεο βλέπουμε ένα Google Pixel 2XL και ένα Pixel 4 να ανταλλάσσουν δεδομένα, όμως το δοκίμασαν και με ένα OnePlus 7T Pro, κάτι που σημαίνει ότι θα δουλεύει σε όλα τα Android smartphones κατά πάσα πιθανότητα.


Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει διαθέσιμο το Nearby Sharing στα Android smartphones, όμως με τον ερχομό του συνεδρίου Google I/O τους επόμενους μήνες, τίποτα δεν αποκλείεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια