ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η NASA εντόπισε έναν αστεροειδή που πλησιάζει ταχύτατα τη Γη

Σύμφωνα με τους International Business Times, το Κέντρο Μελετών Γεωπλήσιων Αντικειμένων (CNEOS) της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) έχει διαπιστώσει ότι ο «δυνητικά καταστροφικός» αστεροειδής 163373 (2002 PZ39) θα μπορούσε κάποια στιγμή η τροχιά του του να διασταυρωθεί με την τροχιά του πλανήτη μας.  
«Οι δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς (PHAs) επί του παρόντος καθορίζονται με βάση παραμέτρους που υπολογίζουν κατά πόσο είναι σε θέση να κάνουν απειλητικά κοντινές προσεγγίσεις στη Γη» ανακοίνωσε η NASA. Ο κολοσσιαίος διαστημικός βράχος, που αναμένεται να περάσει σε απόσταση περίπου 3,6 εκατομμυρίων μιλίων από τον πλανήτη μας στις 1.30 μ.μ. το Σάββατο στις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και έχει διάμετρο σχεδόν ενός χιλιομέτρου (3250 feet). Με τέτοιο μέγεθος, στην περίπτωση μίας σύγκρουσης με τη Γη, θα μπορούσε «να προκαλέσει πυρηνικό χειμώνα και γεγονότα μαζικού αφανισμού».
Σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Γεωπλήσιων Αντικειμένων, πρόκειται για έναν αστεροειδή Apollo, που σημαίνει ότι είναι γνωστό ότι κατά καιρούς, η πορεία του διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο. Εξαιτίας της επικίνδυνης τροχιάς του και του τεράστιου μεγέθους του, χαρακτηρίστηκε ως ένας «δυνητικά καταστροφικός» για τη Γη αστεροειδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια