ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ αναβληθέν Mobile World Congress στον κόσμο των smartphones

To Mobile World Congress δεν έγινε την  τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και είναι γεμάτο από ανακοινώσεις νέων μοντέλων από τους κατασκευαστές.
Μπορεί το ενδιαφέρον στον κόσμο των smartphones να είναι στραμμένο στην επικείμενη ανακοίνωση του Galaxy S20 στο Unpacked Event που έχει ήδη ανακοινώσει η Samsung για τις 11 Φεβρουαρίου, αλλά και στους διαδρόμους του MWC 2020 αναμένεται να υπάρξουν ουκ ολίγες αφορμές που θα κεντρίσουν την περιέργεια των φίλων της φορητής τεχνολογίας.
Έτσι, στην εκδήλωση στη Βαρκελώνη το κοινό δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το OnePlus Concept, μαζί με το OnePlus 8, αλλά και τα G9 και V60 από την πλευρά της LG. Τα smartphones της LG εκτιμάται ότι θα προσφέρονται με ειδική θήκη που προσφέρει δεύτερη οθόνη.



Οι φήμες θέλουν την Motorola να παρουσιάζει το Edge, τη νέα της ναυαρχίδα με stylus, πιθανότατα στις 23 Φεβρουαρίου. Στον αστερισμό των high end smartphones αναμένεται να κινηθεί η Sony με το Xperia 2, το οποίο θα έχει στο εσωτερικό του τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865, με modem 5G, οθόνη που θα υποστηρίζει ανάλυση 4K, βελτιωμένη λειτουργία κάμερας και μνήμη RAM στα 12 GB.

Με βλέμμα προς το 5G θα είναι και η παρουσία της Nokia στο MWC 2020, καθώς θα παρουσιαστούν καινούριες προτάσεις με λειτουργικό σύστημα Android One, όπως και ένα νέο προσιτό μοντέλο με 5G δυνατότητες. Από το στρατόπεδο της Huawei αναμένεται να παρουσιαστεί το P40, μαζί με την επόμενη εξέλιξη του Mate X με την αναδιπλούμενη οθόνη. Το νέο μοντέλο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ονομάζεται Mate XS. Νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος, του Harmony OS, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η Huawei. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τους αναλυτές, παρόλο που η Huawei δεν πουλά τα smartphones της στις ΗΠΑ, εξακολουθεί να ξεπερνά σε πωλήσεις παγκοσμίως άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Apple.

Δεν υπάρχουν σχόλια