ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 επαγγέλματα που ίσως δεν έχετε ακούσει αλλά μπορεί να είναι και το μέλλον σας

 


Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας γίνεται ψηφιακό, δημιουργώντας ή ενισχύοντας την ανάγκη για νέα είδη εργαζομένων με διαφορετικές δεξιότητες.

Η πανδημία και τα social media έχουν φέρει στο προσκήνιο νέα εργασιακά περιβάλλοντα και ευκαιρίες, οι οποίες αναμένεται να καθορίσουν τις τάσεις στην εργασία τις επόμενες δεκαετίες

Αυτές είναι 5 επαγγέλματα που μπορεί να μην έχετε ακούσει αλλά μπορεί να αποτελούν και το εργασιακό μέλλον σας.

1 – Δημιουργός περιεχομένου στο TikTok, influencer

Οι πιθανότητες να είχαν οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες μέχρι πρόσφατα σχέση με το TikTok είναι μικρές, αλλά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κοινωνικές πλατφόρμες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά είναι ορθάνοιχτη για δημιουργούς σπουδαίου περιεχομένου που έχουν επίσης προσελκύσει μεγάλα σμήνη οπαδών.

«Ένας καλός δημιουργός του TikTok έχει 20.000 ακόλουθους ή και περισσότερους», δήλωσε ο Phil Greenwald, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HiWave, μιας τεχνολογικής startup με έδρα την Times Square.

Μισθολογικές προσδοκίες: Οι κορυφαίοι δημιουργοί του TikTok στον κόσμο είναι συνήθως αυτοαπασχολούμενοι και κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά – η 17χρονος Charli D’Amelio, ο οποίος, σύμφωνα με ορισμένους, είναι ο πιο επιτυχημένος δημιουργός του TikTok, φέρεται να έχει καθαρή περιουσία περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι περισσότεροι influencer στο TikTok κερδίζουν από 40.000 έως 200.000 δολάρια ετησίως.

Τι χρειάζεστε: Ένα αποδεδειγμένο ιστορικό δημιουργίας δημοφιλών TikTok και απόκτησης οπαδών. Ορισμένες εταιρικές θέσεις εργασίας απαιτούν επίσης εμπειρία στο μάρκετινγκ ή/και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πορεία καριέρας: Παρόλο που είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, τα άτομα που είναι επιτυχημένα θα μπορούσαν να κινηθούν καλά στο μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και την οικοδόμηση εμπορικών σημάτων.

Ποιος προσλαμβάνει: CBS, Discovery Inc., Hinge, Marvel Entertainment, WW.

2 – Ειδικός εμβολίων


Χάρη στο COVID-19, σπάνια είναι η μέρα που δεν ακούμε κάποιον να μιλάει για τη σημασία του εμβολιασμού. Δεν χρειαζόμαστε μόνο ανθρώπους που θα μας κάνουν τα εμβόλια, αλλά και άλλους που θα εργαστούν στην έρευνα και την ανάπτυξη, τη διανομή, τον προγραμματισμό, τις πωλήσεις μεταξύ επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και άλλα.

Μισθολογικές προσδοκίες: Στην περιοχή των τριών πολιτειών, οι ειδικοί στα εμβόλια συχνά κερδίζουν 55 έως 70 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με το Indeed.com. Οι μισθωτοί εταιρικοί εργαζόμενοι συνήθως κερδίζουν μεταξύ 53.000 και 148.000 δολαρίων.

Τι χρειάζεστε: Ορισμένοι ρόλοι απαιτούν νοσηλευτικές ή ιατρικές άδειες. Άλλες θέσεις ζητούν ποικίλα εκπαιδευτικά υπόβαθρα που κυμαίνονται από απολυτήριο λυκείου έως διδακτορικό δίπλωμα.

Πορεία καριέρας: Σύμφωνα με τον Thomas Vick, περιφερειακό διευθυντή για παγκόσμιες λύσεις ταλέντων στην εταιρεία συμβούλων Robert Half, οι ειδικοί εμβολίων μπορούν να εξελιχθούν στη νοσηλευτική, την υγειονομική περίθαλψη ή τον φαρμακευτικό τομέα. Οι πωλητές μπορούν να ασχοληθούν με τη διοίκηση, ενώ άλλοι μπορούν να ασχοληθούν περισσότερο με την Ε&Α, τον προγραμματισμό, τη διανομή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ποιοι προσλαμβάνουν: Sanofi, Cityblock, Novo Nordisk.

3 – Machine-learning engineer

Ρομποτικό χέρι

Αυτή η θέση εργασίας είναι για τους μαθηματικούς ή μηχανικούς υπολογιστών που αισθάνονται άνετα με τη συγγραφή προγραμμάτων και μαθηματικών μοντέλων για τη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας μεγάλα σύνολα δεδομένων για τη δημιουργία αλγορίθμων ικανών να μαθαίνουν και να κάνουν προβλέψεις. Σκεφτείτε για παράδειγμα την Alexa.

Προσδοκώμενος μισθός: 120.000 έως 170.000 δολάρια.

Προοπτικές πρόσληψης: ή ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο που να δείχνει χρόνο που δαπανήθηκε για αυτοδιδασκαλία ή για την ολοκλήρωση ενός προγράμματος πιστοποίησης. Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα τοποθετούν τους αποφοίτους απευθείας σε θέσεις εργασίας.

Πορεία καριέρας: Ενώ αυτές οι θέσεις εργασίας πληρώνονται καλά και δεν υπάρχει έλλειψη απαιτητικής εργασίας, για όσους θέλουν να προχωρήσουν στη διοίκηση, το τμήμα πληροφορικής είναι ένας καλός προορισμός.

Ποιος προσλαμβάνει: Amazon, Disney+, Etsy, Google, JPMorgan Chase.

4 – Ψηφιακός στυλίστας (Digital Styling)

Στυλίστρια εν ώρα εργασίας

Τα πολυκαταστήματα υψηλών προδιαγραφών, οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές ειδών πολυτελείας έχουν ανάγκη από personal byers που θέλουν να βοηθήσουν τους πελάτες να επιλέξουν την γκαρνταρόμπα τους – ψηφιακά. Οι ψηφιακοί στυλίστες ασχολούνται με τα προϊόντα, χτίζουν μια σχέση με τον πελάτη και κάνουν συστάσεις για την γκαρνταρόμπα.

Μισθολογικές προσδοκίες: Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι θέσεις εργασίας αμείβονται ωριαία, με μέσο όρο 26,92 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο εργασίας ZipRecruiter.

Προοπτικές πρόσληψης: Θα χρειαστείτε πάθος για τη μόδα, εμπειρία στο λιανικό εμπόριο ή στην εξυπηρέτηση πελατών, ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και ισχυρές δεξιότητες στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας γρήγορης εισαγωγής δεδομένων.

Πορεία καριέρας: Θα μπορούσατε να γίνετε προσωπικός αγοραστής διασημοτήτων, στυλίστας μάρκας, στυλίστας φωτογραφιών, influencer (αν αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ή να ασχοληθείτε με τη διοίκηση.

Ποιος προσλαμβάνει: Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus, Ralph Lauren, Bergdorf Goodman και πολλές μάρκες μόδας.

5 – Ψηφιακή εμπειρία στο χώρο εργασίας (Digital workplace experience)

Ξαναγυρίστε πίσω στην εποχή που η εμπειρία στο χώρο εργασίας αφορούσε τα τραπέζια πινγκ-πονγκ, τον καφέ των σχεδιαστών και τη γιόγκα στην ταράτσα. Τα πράγματα είναι διαφορετικά μετά τα πανδημικά λουκέτα, με πολλούς να εργάζονται από το σπίτι. Η λέξη «hybrid» είναι πλέον μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου και ο «χώρος εργασίας» είναι πλέον ψηφιακός, απαιτώντας νέους εργαζόμενους για να τον οικοδομήσουν και να τον υποστηρίξουν.

Προς το παρόν, οι θέσεις ψηφιακού χώρου εργασίας είναι θέσεις εργασίας πληροφορικής όπου οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και τη συντήρηση intranets, κοινοτικών/επιχειρησιακών κοινωνικών πλατφορμών, εργαλείων εσωτερικής συνεργασίας και παραγωγικότητας (σκεφτείτε Zoom, Microsoft Office, Google Workspace, Slack), κυβερνοασφάλειας και εξυπηρέτησης πελατών.

Μισθολογικές προσδοκίες: Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για την έκθεση 2021 digital employee experience career capital από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Vanson Bourne, οι επαγγελματίες αυτοί κερδίζουν έως και 148.000 δολάρια.

Προοπτικές πρόσληψης: Θα χρειαστείτε κατανόηση των τεχνολογιών και των τεχνικών μετασχηματισμού των τελικών χρηστών και του ψηφιακού χώρου εργασίας, επάρκεια στις ενοποιημένες επικοινωνίες, τεχνικές γραφείου, ασφάλεια και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια