ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απλουστεύεται η εναλλαγή προεπιλεγμένων προγραμμάτων περιήγησης στα Windows 11

Η Micro

soft με μια νέα ενημέρωση, διευκολύνει πλέον την αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows 11. Η νέα ενημέρωση (KB5011563) ξεκίνησε να κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα και επιτρέπει στους χρήστες των Windows 11 να αλλάζουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης με
ένα μόνο κλικ. Μετά από τη δοκιμαστική περίοδο τον Δεκέμβριο, αυτή η νέα μέθοδος με ένα κλικ κυκλοφορεί σε όλους τους χρήστες των Windows 11. Αρχικά, τα Windows 11 δεν υπήρχε εναλλαγή με ένα κλίκ των προεπιλεγμένων προγραμμάτων περιήγησης όπως ήταν πάντα στα Windows 10. Αντίθετα, η Microsoft ανάγκασε τους χρήστες των Windows 11 να αλλάζουν μεμονωμένες επεκτάσεις αρχείων ή χειριστές πρωτοκόλλων για HTTP, HTTPS, .HTML και .HTM ή εσείς έπρεπε να επιλέξετε από ένα αναδυόμενο πλαίσιο ελέγχου που εμφανιζόταν μόνο όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο εκτός προγράμματος περιήγησης. 
 Η Microsoft υπερασπίστηκε την απόφασή της να κάνει πιο δύσκολη την εναλλαγή προεπιλογών, αλλά ανταγωνιστές κατασκευαστές προγραμμάτων περιήγησης όπως οι Mozilla, Brave, ακόμη και ο επικεφαλής του Chrome της Google επέκριναν την προσέγγιση της Microsoft. Στην τελευταία ενημέρωση των Windows 11, μπορείτε πλέον να μεταβείτε στην ενότητα προεπιλεγμένων εφαρμογών, να αναζητήσετε το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής σας και, στη συνέχεια, εμφανίζεται ένα κουμπί που σας ρωτά εάν θέλετε να το ορίσετε ως προεπιλογή. Όλη η εργασία για την αλλαγή των χειριστών αρχείων γίνεται με ένα μόνο κλικ, καθιστώντας τη μεγάλη βελτίωση σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν. 
 Η Microsoft άκουσε ξεκάθαρα τα σχόλια και την κριτική σχετικά με τις αλλαγές που έκανε εδώ στα Windows 11. Ο κατασκευαστής λογισμικού συνεχίζει να βελτιώνει τα Windows 11 μηνιαίως, με ενημερώσεις όπως αυτή ή μεγαλύτερες αλλαγές όπως εφαρμογές Android και βελτιώσεις στη γραμμή εργασιών. Η Microsoft σχεδιάζει τώρα να παρουσιάσει λεπτομερώς μεγαλύτερες αλλαγές στα Windows 11 για υβριδική εργασία σε μια εκδήλωση στις 5 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια