ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς ενεργοποιώ τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή στα Windows 11, 10, 8, 7

 


Πολλοί άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με προηγούμενες εκδόσεις των Windows είναι περίεργοι τι απέγινε ο ενσωματωμένος κρυφός λογαριασμός διαχειριστή που δημιουργεί το λειτουργικό από προεπιλογή. Υπάρχει ακόμα αυτός ο λογαριασμός; Τον βρίσκουμε ακόμα και στα Windows 11; Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή;

Ο λογαριασμός δημιουργείται στα Windows 10, 8, 7, Vista, και στα Windows 11, αλλά επειδή δεν είναι ενεργοποιημένος δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Εάν αντιμετωπίζουμε προβλήματα με κάτι που πρέπει να εκτελεστεί ως διαχειριστής, μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε με μια απλή εντολή μέσω της Γραμμής εντολών.

Προειδοποίηση: Ο ενσωματωμένος κρυφός λογαριασμός διαχειριστή έχει πολύ περισσότερα προνόμια από έναν κανονικό λογαριασμό διαχειριστή — προνόμια που μπορούν εύκολα να σας φέρουν σε μπελάδες εάν τον χρησιμοποιείτε τακτικά.

Συνιστούμε να τον ενεργοποιήσετε μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι τον χρειάζεστε για την αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος και όταν τελειώσετε να τον απενεργοποιήσετε. Εάν δεν είστε σίγουροι αν το χρειάζεστε, πιθανότατα δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε καθόλου.

Αρχικά, θα χρειαστεί να ανοίξουμε τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, οπότε γράφουμε στην αναζήτηση Γραμμή εντολών ή cmd και επιλέγουμε τη σχετική επιλογή, κάτω από το αποτέλεσμα της εφαρμογής. Αυτό είναι ίδιο σε όλες τις εκδόσεις Windows που έχουν τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή.

Μόλις ανοίξει η Γραμμή εντολών, γράφουμε net user administrator /active:yes και πατάμε Enter. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα δούμε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Επόμενη βήμα είναι να αποσυνδεθούμε από τον λογαριασμό μας και ανάμεσα στους λογαριασμούς στην οθόνη σύνδεσης βλέπουμε τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή.

Για να ανοίξουμε τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή απλά πατάμε πάνω του, δεν έχει κάποιον κωδικό, επομένως εάν – για οποιονδήποτε λόγο, επιμένετε να τον αφήσετε ενεργοποιημένο, θα πρέπει να βάλετε κωδικό πρόσβασης, για να αποφύγετε να δημιουργήσετε κάποιο πρόβλημα, κατά λάθος.

Εάν ανήκουμε στο σενάριο του φίλαγε τα ρούχα σου και δεχθούμε την παραπάνω προειδοποίηση, τότε τρέχουμε ξανά τη Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή, γράφουμε net user administrator /active:no, και πατάμε Enter. Αν όλα πάνε καλά θα δούμε ένα μήνυμα που επιβεβαιώνει ότι έχουμε απενεργοποιήσει τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή.

Κάνουμε αποσύνδεση – στην οθόνη κλειδώματος δεν θα υπάρχει ο κρυφός λογαριασμός διαχειριστή, και συνδέουμε τον απλό λογαριασμό διαχειριστή που διαθέτουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια