ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel θα παραδώσει την τεχνολογία Intel 18A μισό χρόνο νωρίτερα


Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και καθυστέρησης, ο τομέας κατασκευής chip της Intel έχει επιτέλους κάποια καλά νέα να αναφέρει. Επισπεύδεται το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή επεξεργαστών με τεχνολογία που ονομάζεται Intel 18A έως τα τέλη του 2024, έξι μήνες
νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η Intel έμεινε πίσω από τους ανταγωνιστές της, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) και Samsung, λόγω προβλημάτων εκσυγχρονισμού της κατασκευής της. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, την είδε στο πρόσωπο του σχεδιαστή chip Pat Gelsinger, όπου και τον έπεισε να επιστρέψει στην εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος το 2021. 
Λίγο αργότερα, η Intel παρουσίασε έναν οδικό χάρτη που σήμαινε πέντε βελτιώσεις στις διαδικασίες παραγωγής της σε τέσσερα χρόνια, με διαδικασίες παραγωγής που ονομάζονται Intel 7, Intel 4, Intel 8, Intel 20A και Intel 18A. Κάθε βήμα βελτιώνει την απόδοση ενός τσιπ σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας. Αυτά τα βήματα αποτελούν τη βάση ενός σχεδίου της intel για να φτάσει τους αντιπάλους της το 2024 και να τους ξεπεράσει το 2025. Εάν το σχέδιο του Gelsinger είναι επιτυχές, θα βοηθήσει τους υπολογιστές με Windows να κοιτάξουν στα ίσα τους με όλο και πιο ισχυρούς Mac, θα έρθουν πάλι καλές μέρες στην πρωτοπορία της επιχείρησης στην κατασκευή ημιαγωγών, θα δικαιολογήσει τις δαπάνες των δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα επιβραδύνει τη μετατόπιση της κατασκευής chip από τις ΗΠΑ προς την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια