ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρυπτονομίσματα: To 2021 ήταν η χρονιά των μεγάλων αγορών

 


Σχεδόν οι μισοί από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Λατινική Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό αγόρασαν τα ψηφιακά στοιχεία για πρώτη φορά το 2021, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini.

Η έρευνα σε δείγμα 30.000 ανθρώπων από 20 χώρες, η οποία διεξήχθη μεταξύ Νοεμβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022, δείχνει ότι το 2021 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για τα κρυπτονομίσματα.

Ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφηκε σε χώρες με αυξημένο πληθωρισμό και υποτιμημένα νομίσματα.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ προειδοποιεί – Οι επενδύσεις σας σε κρυπτονομίσματα μπορεί να γίνουν καπνός

Η έκθεση της Gemini, αναφέρει ότι Βραζιλία και Ινδονησία πρωτοστατούν στον κόσμο στην απόκτηση κρυπτονομισμάτων, με το 41% ​​των ανθρώπων που ερωτήθηκαν σε αυτές τις χώρες να αναφέρουν ιδιοκτησία κρυπτογράφησης, σε σύγκριση με 20% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 18% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Gemini διαπίστωσε ότι το 79% των ανθρώπων που ανέφεραν ότι κατέχουν ψηφιακά νομίσματα πέρυσι δήλωσαν ότι επέλεξαν να αγοράσουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για τη μακροπρόθεσμη επενδυτική τους δυνατότητα.

Οι άνθρωποι που δεν κατέχουν επί του παρόντος κρυπτογράφηση και ζουν σε χώρες που έχουν υποτιμηθεί νομίσματα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ είχαν περισσότερες από πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι σχεδίαζαν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα ως μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού.

Μόνο το 16% των ερωτηθέντων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 15% στην Ευρώπη συμφώνησαν ότι τα κρυπτονομίσματα αντισταθμίζουν τον πληθωρισμό, σε σύγκριση με το 64% στην Ινδονησία και την Ινδία, για παράδειγμα.

Μόνο το 17% των Ευρωπαίων ανέφερε ότι κατείχε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία το 2021 και μόνο το 7% όσων δεν κατέχουν επί του παρόντος κρυπτογράφηση δήλωσαν ότι σκόπευαν να αγοράσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κάποια στιγμή.

Ενώ το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το bitcoin, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 68.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, συμβάλλοντας στην αύξηση της αξίας της αγοράς κρυπτονομισμάτων στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CoinGecko, έχει διαπραγματευτεί στο στενό εύρος των 34.000-44.000 δολαρίων για το μεγαλύτερο μέρος του 2022 μέχρι στιγμής.

Πηγή: OT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια