ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η HP εργάζεται στην δημιουργία ενός φορητού υπολογιστή με αναδιπλούμενη οθόνη 17 ιντσών

15_TP_X1_Fold_Hero-640x480.jpg


 Ενώ τα smartphone είναι ήδη διαθέσιμη η τεχνολογία των αναδιπλούμενων οθονών, οι υπολογιστές με αναδιπλούμενες οθόνες δεν έχουν γίνει ακόμη mainstream, εν μέρει επειδή υπάρχει μόνο μία επιλογή άμεσα διαθέσιμη. Αλλά με την HP να αναμένεται να μπει στο προσκήνιο, είναι πιθανό η «αναδιπλούμενη OLED» να γίνει πραγματικότητα στην αγορά των φορητών υπολογιστών. 

 


Η Lenovo έκανε το τολμηρό πρώτο βήμα στους αναδιπλούμενους φορητούς υπολογιστές με το ThinkPad X1 Fold 13,3 ιντσών. Σύμφωνα με τον ιστότοπο ηλεκτρονικών ειδών της Νότιας Κορέας TheElec, η πρόταση της HP για την αναδιπλούμενη OLED θα είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος, χρησιμοποιώντας ένα πάνελ 17 ιντσών από την LG Display που θα έχει μέγεθος 11 ίντσες όταν αναδιπλώνεται.

Η HP δεν έχει ανακοινώσει ή σχολιάσει δημόσια τον φημολογούμενο υπολογιστή, αλλά μερικές λεπτομέρειες κάνουν την ύπαρξη αυτού του μηχανήματος να φαίνεται τουλάχιστον εφικτή. Γνωρίζουμε ότι η LG Display επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε ένα αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή OLED 17 ιντσών τον Ιανουάριο. Πιο πρόσφατα, ο ιστότοπος TheElec ανέφερε ότι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία SK IE Technology θα κατασκευάσει διαφανείς μεμβράνες πολυιμιδίου για να καλύψει τα αναδιπλούμενα πάνελ OLED 4K. Στη δημοσίευση αναφέρθηκε ότι η LG Display σχεδιάζει επί του παρόντος να δημιουργήσει έως και "περίπου 10.000" πτυσσόμενα πάνελ OLED για την HP, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Τον Ιανουάριο, η Asus ανακοίνωσε επίσης το Zenbook 17 Fold OLED για τα μέσα του 2022. Το μηχάνημα φαίνεται να είναι ισχυρός ανταγωνιστής για το υποτιθέμενο αναδιπλούμενο φορητό της HP, με εύκαμπτη οθόνη αφής OLED 17,3 ιντσών, ανάλυση 2560×1920 και Intel i7-1250U με ταχύτητα ρολογιού 1,1-4,7 GHz, δύο πυρήνες επιδόσεων και οκτώ πυρήνες απόδοσης. Η Asus ανακοίνωσε επίσης ότι ο υπολογιστής θα φέρει 16 GB LPDDR5 RAM και 1 TB PCIe 4.0 SSD.

 

final-640x490.jpg

 

Η Asus δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά η TheElec ανέφερε την Τετάρτη ότι τα αναδιπλούμενα μηχανήματα της Asus θα χρησιμοποιούν επίσης μεμβράνες πολυιμιδίου, καθώς και πάνελ OLED από την BOE.

Πέρα από την ποιότητα εικόνας, την απόδοση παραγωγικότητας, την τιμή και την ανθεκτικότητα, τα χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη χρηστικότητα του νέου σχεδιασμού (όπως το αποσπώμενο φυσικό πληκτρολόγιο της Asus) θα είναι βασικά διαφοροποιητικά στοιχεία για τους υποψήφιους αγοραστές.

Παρόλο που το ThinkPad X1 Fold της Lenovo κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, δεν έχουμε δει ακόμα μια άμεση αντίπαλη κυκλοφορία. Αλλά εάν ένας άλλος από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο εισέλθει σε αυτόν τον χώρο, μην εκπλαγείτε όταν δείτε περισσότερες οθόνες OLED μεγέθους φορητού υπολογιστή που λυγίζουν στη μέση και πλαισιώνονται από ένα πλαίσιο με θύρες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια