ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nέα δυνατότητα ασφαλείας των Windows 11 για επανεγκατάσταση του λειτουργικού


Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα ασφαλείας για το λειτουργικό Windows 11, που ονομάζεται "Έξυπνος Έλεγχος Εφαρμογών" (Smart App Control). "Το Smart App Control είναι μια σημαντική βελτίωση στο μοντέλο ασφαλείας των Windows 11 που εμποδίζει τους χρήστες να εκτελούν κακόβουλες εφαρμογές σε συσκευές Windows και αποκλείουν από προεπιλογή μη αξιόπιστες ή ανυπόγραφες εφαρμογές", εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Microsoft, David Weston. 
"Ξεπερνά τις προηγούμενες ενσωματωμένες προστασίες του προγράμματος περιήγησης και είναι συνυφασμένη απευθείας στον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος. Χρησιμοποιώντας την υπογραφή κώδικα μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη, το νέο Smart App Control επιτρέπει την εκτέλεση μόνο διεργασιών που προβλέπεται ότι είναι ασφαλείς βάσει είτε πιστοποιητικών κώδικα είτε ένός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης για αξιοπιστία εφαρμογών στο cloud της Microsoft. Η εξαγωγή συμπερασμάτων από τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης γίνεται 24 ώρες την ημέρα πάνω στις πιο πρόσφατες πληροφορίες για ενδεχόμενες απειλές." 
Το Smart App Control είναι ενδιαφέρον γιατί θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε νέους υπολογιστές με Windows στο μέλλον. Αλλά αν γίνει από τον χρήστη αναβάθμιση σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 11, για να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει επαναφορά των Windows 11 και καθαρή εγκατάσταση, κάτι που σίγουρα θα αποτρέψει πολλούς να ενεργοποιήσουν αυτή την δυνατότητα σε συστήματα που τρέχουν ήδη Windows 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια