ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ANDROID



Η λειτουργία εργοστασιακής επαναφοράς στο Android δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα έπρεπε, σύμφωνα με μία ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Cambridge.
Η ομάδα εκτιμάει ότι σε σχεδόν 500 εκ. με 630 εκατομμύρια συσκευές Android δεν γίνεται να σβήσουν εντελώς τα δεδομένα που βρίσκονται στον αποθηκευτικό χώρο ή στις ενσωματωμένες κάρτες μνήμης microSD/ SD. Η ομάδα κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αφού δοκίμασαν 21 συσκευές που έτρεχαν Android 2.3 έως 4.3 από πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές, στις οποίες είχε πραγματοποιηθεί εργοστασιακή επαναφορά (factory reset).

Κατά την διάρκεια των δοκιμών, κατάφεραν να ανακτήσουν τουλάχιστον ένα τμήμα των δεδομένων που είχε αποθηκευτεί στις συσκευές, ακόμα και αν προστατεύονταν με πλήρη κρυπτογράφηση. Τα δεδομένα που ανέκτησαν αφορούσαν στις επαφές, σε φωτογραφίες, βίντεο, αρχεία κειμένου, emails ή ακόμα και log-ins από εφαρμογές τρίτων, όπως των Facebook και WhatsApp.

Επίσης κατάφεραν να ανακτήσουν το master token που χρειάζονταν για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα Google των χρηστών από το 80% των συσκευών. Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποτύχει το σύστημα εργοστασιακής επαναφοράς, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κατασκευαστές δεν φορτώνουν το λογισμικό του κινητού με τους απαραίτητους drivers που απαιτούνται για το ολικό σβήσιμο των δεδομένων στην ενσωματωμένη μνήμη ή στην κάρτα μνήμης microSD.

 Site: Engadget
 Site: Ars Technica

Δεν υπάρχουν σχόλια