ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Ρωσία θέλει το δικό της mobile λειτουργικό σύστημα




Από ότι φαίνεται, όταν η Ρωσία μιλάει για μείωση της εξάρτησης της από την τεχνολογία των ΗΠΑ,δεν αστειεύεται.
Ο Υπουργός Επικοινωνιών Nikolai Nikiforov πρόσφατα συνάντησε εκπρόσωπους της Φινλανδικής εταιρείας Jolla, και μίλησαν για την ανάπτυξη ενός "ανεξάρτητου" Ρωσικού λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές που θα βασίζεται στο Sailfish OS.

Ο Nikolai Nikiforov εξέφρασε την ανυσηχία του ότι το 95% των smartphones στην χώρα του χρησιμοποιούν λογισμικό όπως τα Android ή iOS και επιθυμεί την δημιουργία μίας εγχώριας πλατφόρμας που θα προωθήσει τόσο την οικονομία ενώ θα είναι λιγότερο επιρρεπής στην μαζική παρακολούθηση.

Πράγματι, το Sailfish προέρχεται από μία άλλη χώρα, αλλά η ανοιχτού λογισμικού φύση του επιτρέπει την παραμετροποίηση του. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τα ξένα λειτουργικά συστήματα δεν θα έχουν περισσότερο από το 50% της αγοράς την ερχόμενη δεκαετία στην αγορά της Ρωσίας. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο, με ποιον τρόπο θα καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την Ρωσική πλατφόρμα. Μπορεί αυτό να είναι μάλλον εύκολο με τους ανθρώπους που εργάζονται για την Ρωσική κυβέρνηση ή με εκείνους που εργάζονται στον δημόσιο τομέα, ωστόσο για να πείσει τους πολίτες, θα πρέπει να προσφέρει κάτι σημαντικό για να προτιμήσουν μία άλλη πλατφόρμα από το Android και το iOS που είναι οι πλέον δημοφιλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια