ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαθέσιμη η Build 10080 των Windows 10 Technical Preview για κινητά
Η Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση της Build 10080 των Windows 10 Technical Preview για τηλέφωνα στο “Fast Ring” (η έκδοση εφόσον βρεθείτε στα Settings >System >About είναι η 10.0.12562.84).
Η νέα έκδοση φέρνει αρκετές βελτιώσεις αλλά υποστηρίζει και μερικές πολύ σπουδαίες συσκευές, όπως τα νέα Lumia 640 και Lumia 640 XL καθώς και τα Lumia 930/ Lumia ICON και HTC One (M8) for Windows.
Οι κάτοχοι ωστόσο του Lumia 640 παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν τα Windows 10 και λίγο μετά την ανακοίνωση, η Microsoft έκανε γνωστό πως πράγματι εξαιτίας ενός bug με τα Windows Phone 8.1 Update 2 και πιο συγκεκριμένα με την έκδοση που "τρέχει" το 640 και είναι πιο σύγχρονη της έκδοσης 8.10.15116.125, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση των Windows 10. H εταιρεία πάντως εργάζεται σκληρά για να διορθώσει το πρόβλημα, και σύντομα θα υπάρξει λύση.

Ανάμεσα στις νέες προσθήκες είναι η νέα επανασχεδιασμένη εφαρμογή Windows Store [Store (Beta)] που είναι φτιαγμένη χρησιμοποιώντας κώδικα Universal Windows Platform καθώς και οι νέες Universal Office apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote Preview apps) και Xbox, Music Preview (υποστηρίζει αναπαραγωγή μουσικής από το OneDrive και προσφέρει την νέα εμπειρία Now Playing ενώ είναι επανασχεδιασμένη) και Video Preview (αναπαραγωγή αρχείων MKV, προσθήκη folders κ.ά).

Μαζί η εταιρεία ανακοίνωσε και μία νέα εφαρμογή για την Camera. Το νέο Camera app με ένα tap στο magic wand ενεργοποιεί το HDR, προσφέρει σταθεροποίηση video ενώ προσφέρεται αναγνώριση προσώπου στο window προεπισκόπισης κ.ά.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η εταιρεία προειδοποιεί, ότι δεν υποστηρίζει πάντως όλα τα χαρακτηριστικά των high-end συσκευών (1520, 1020, 930, 830, 640, and 640XL) και πως για αυτά καλύτερα να χρησιμοποιηθεί η Lumia Camera.

Υπάρχουν κάποια ακόμα θεματάκια που θα προβληματίσουν πάντως τους χρήστες (π.χ υπάρχει περίπτωση να μην λαμβάνουν μηνύματα MMS, να δουν διπλά Live Tiles κ.ά) και για αυτό καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την σχετική ανακοίνωση της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια