ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απάτες 14 δισ. δολαρίων το 2021 - Η μεγαλύτερη απειλή των crypto - επενδυτών


Οι επενδύσεις που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά assets είναι οι μεγαλύτερες απειλές «με διαφορά» για τους επενδυτές, σύμφωνα με νέα δεδομένα της North American Securities Administrators Association (NASAA). Ιστορίες με «εκατομμυριούχους crypto» προσέλκυσαν ορισμένους επενδυτές που επέ
νδυσαν και έχασαν μεγάλα ποσά, κάτι που εκτιμάται πως θα συνεχιστεί και το 2022. 
 Η ετήσια έρευνα της NASAA παροτρύνει τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί πριν αγοράσουν δημοφιλή αλλά ασταθή ψηφιακά νομίσματα και άλλα μη ρυθμισμένα assets. «Το πιο συνηθισμένο δείγμα μιας επενδυτικής απάτης είναι μία προσφορά εγγυημένων υψηλών κερδών με κανένα ρίσκο. Είναι σημαντικό για τους επενδυτές να καταλάβουν σε τι επενδύουν και με ποιον» σχολιάζει σχετικά η Melanie Senter Lubin, Πρόεδρος της NASAA. 
 «Η εκπαίδευση και η πληροφόρηση είναι η καλύτερη άμυνα του επενδυτή απέναντι σε απάτες» προσθέτει η Lubin. Απάτες 14 δισ. δολαρίων το 2021 Το 2021 καταγράφηκαν επενδυτικές απάτες ύψους 14 δισ. δολαρίων, σε μεγάλο ποσοστό εξαιτίας της ανόδου των πλατφόρμων αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFi) σύμφωνα με την Chainalysis. Ο κλάδος των DeFi είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος στην crypto αγορά και έχει στόχο να βγάλει από τις συναλλαγές τους μεσολαβητές, όπως είναι οι τράπεζες παραδοσιακών οικονομικών συστημάτων, αξιοποιώντας την blockchain τεχνολογία. Όμως δεν προσφέρουν πάντα ασφάλεια. Μάλιστα, οι απώλειες που συνδέονται με crypto απάτες είχαν αύξηση 79% το 2021, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια