ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν πεθαίνει ακόμη το PC: Στο επίπεδο του 2012 οι πωλήσεις


Ανάπτυξη 14,8% παρουσίασε το 2021 η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαθέτοντας τις περισσότερες συσκευές σταθερών και φορητών υπολογιστών σε διάστημα ενός έτους από το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του IDC
. Οι αποστολές ήταν αυξημένες πάνω από 34%, από το χαμηλό όπου έφτασε η αγορά το 2017, στις 349 εκατομμύρια συσκευές. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη σε έναν τομέα που είχε παραγκωνιστεί από τους επενδυτές, καθώς τα smartphones έγιναν το πιο σημαντικό και μεγαλύτερο βάσει όγκου πωλήσεων προϊόν στον κλάδο των ηλεκτρονικών. 
Όπως σημειώνει το cnbc, η ανάκαμψη πυροδοτήθηκε από τα lockdown και την αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας και της τηλεκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ έλαβε χώρα σε ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από ελλείψεις σε υπολογιστές, ειδικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης chip. Ορισμένοι προειδοποιούν ότι ο ρυθμός των πωλήσεων δεν θα είναι βιώσιμος μετά την ύφεση της πανδημίας. Εξάλλου, τον Δεκέμβριο, η IDC προέβλεψε επιβράδυνση το 2022. Ωστόσο, άλλοι παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι πωλήσεις υπολογιστών θα διατηρήσουν και φέτος την ανοδική τροχιά τους. 
  Ποιοι πούλησαν περισσότερο 
Οι έξι μεγαλύτερες εταιρείες υπολογιστών σε αριθμό συσκευών που πωλήθηκαν το 2021 ήταν οι Lenovo, HP, Dell, Apple, Asus και Acer, σύμφωνα με την IDC, ενώ και η Microsoft, η οποία πουλά τα Windows που χρησιμοποιούνται στη συντριπτική πλειονότητα των υπολογιστών, επωφελήθηκε σημαντικά από την εκρηκτική δυναμική.

Δεν υπάρχουν σχόλια