ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

TCL στη CES 2022, κινητά, φθηνά laptop, soundbars, TVs, και άλλα


 Το Book 14 Go είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της TCL. Διαθέτει οθόνη 14.1″ με ανάλυση 1.366 x 768 px και 60Hz ρυθμό ανανεώσης. Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την 720p βιντεοκάμερα, τα στερεοφωνικά ηχεία (2x1W), και το ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Αυτός ο φορητός υπολογιστής χρησιμοποιεί το παλαιότερο chipset Snapdragon 7c (8nm), αντί για το νέο chip Gen 3, αλλά πρόκειται να είναι ένας προσιτός φορητός υπολογιστής για σπουδαστές που θα κυκλοφορήσει το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε επιλεγμένες περιοχές με τιμή 350$ (~309 ευρώ).Σε κάθε περίπτωση, το chipset συνδυάζεται με 4GB μνήμης RAM και 12 GB χώρου αποθήκευσης. Υπάρχει μια υποδοχή κάρτας SD πλήρους μεγέθους εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης – δεν θα είναι γρήγορη, αλλά είναι περισσότερο μια εναλλακτική λύση Chromebook παρά ένα gaming laptop.

Ένα πλεονέκτημα που έχει σε σχέση με τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές είναι ότι το chipset έχει πάντα ενεργή συνδεσιμότητα LTE (Cat. 4) με εναλλαγή σε 4G, οπότε αν τοποθετήσετε μια κάρτα SIM θα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου κι αν πάτε. Υπάρχει επίσης Wi-Fi 5 (ac, 2×2 MIMO) για τοπικές συνδέσεις, συν Bluetooth 5.1 για ήχο (αν και υπάρχει και τυπική υποδοχή 3.5mm).

Όσον αφορά τη φορητότητα, ο Book 14 Go έχει πάχος 14mm (0,55”) και ζυγίζει 1,3 κιλά (2,87 λίβρες). Η TCL λέει ότι είναι το πιο λεπτό laptop σε αυτό το εύρος τιμών. Το σώμα χρησιμοποιεί αρκετό πλαστικό, αν και έχει μεταλλικό σκελετό για μεγαλύτερη αντοχή. Είναι βαμμένο σε ένα γκρι χρώμα που η TCL έχει ονομάσει “Skywriting”.

Η μπαταρία του laptop που παρουσίασε η TCL στη CES 2022 δεν είναι τεράστια – 40WHr, αλλά το αποδοτικό chipset βοηθά να φτάνει η αυτονομία τις 10 με 12 ώρες. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιεί USB type-C Power Delivery για φόρτιση 25W, που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φορτιστή του τηλεφώνου σας.

Υπάρχουν δύο θύρες USB, και οι δύο υποστηρίζουν φόρτιση, αλλά η μία προσφέρει επίσης DisplayPort, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε μια εξωτερική οθόνη. Υπάρχει επίσης μία κανονικό USB type-A για τα παλαιότερα αξεσουάρ σας.

“Project Chicago” – foldable smartphone.

Αυτή είναι απλώς μια πρωτότυπη συσκευή με πιθανή εμπορική ονομασία “TCL Flex V” – αυτό είδαμε στη CES 2022. Το concept αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια για δημιουργία ενός προσιτού foldable smartphone – η TCL στοχεύει σε τιμή αγοράς 600-700$, πολύ καλά για clamshell.

Ο μεντεσές έχει μικρότερο κενό από ότι έχουμε δει σε αντίστοιχες συσκευές – όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, και φαίνεται να λύνει κάπως το θέμα της πτυχής, γιατί την κάνει λιγότερο βαθιά και αισθητή στο μάτι και την αφή

Ο λόγος διαστάσεων είναι 21:9, για την εσωτερική οθόνη με ανάλυση 1.080 x 2.400 px. Όσον αφορά την εξωτερική οθόνη, είναι μικρή και χρησιμοποιείται κυρίως για ειδοποιήσεις, αν και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε και selfie.

Η πρωτότυπη συσκευή έχει τον Snapdragon 765G και μια μπαταρία 3.545mAh. Υπάρχει μια κάμερα 44MP εσωτερικά και μία διπλή 48MP + 16MP στο εξωτερικό module. Δεν έχουμε ιδέα αν θα κυκλοφορήσει ως εμπορική πρόταση.

TCL Nxtwear Air

Η εταιρεία δούλεψε στη βελτίωση των Nxtwear G και το όνομα «Air» δεν είναι τυχαίο, διότι προσπάθησε να κάνει πιο ελαφριά τα γυαλιά και κατάφερε να μειώσει το βάρος κατά 30% ρίχνωντας το στα 75 γραμμάρια, καθιστώντας τα πιο άνετα στη χρήση για παρατεταμένες περιόδους.

Είτε είστε σε μια μεγάλη πτήση είτε στο σπίτι και θέλετε να παίξετε ένα παιχνίδι, τα TCL Nxtwear Air θα δημιουργήσουν το ισοδύναμο μιας οθόνης 140 ιντσών σε απόσταση 4 μέτρων (13 πόδια). Το οπτικό πεδίο της εικονικής οθόνης είναι 47°. Αυτό γίνεται εφικτό από ένα ζευγάρι οθονών microOLED με ανάλυση 1080p. Αυτό είναι αρκετό για 47 pixel ανά μοίρα. Οι οθόνες λειτουργούν στα 60Hz και υποστηρίζουν τρισδιάστατες εικόνες.

Επίσης, τα γυαλιά διαθέτουν δύο εναλλάξιμους μπροστινούς φακούς, ώστε να μπορείτε να τους προσαρμόσετε και να ταιριάζουν με το ντύσιμό σας. Και δεν χρειάζεται να φοράτε ακουστικά καθώς τα γυαλιά έχουν δύο ενσωματωμένα ηχεία – αν και πιθανότατα θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά για περισσότερη ιδιωτικότητα και για να μην ενοχλείτε τους άλλους επιβάτες.

Όπως και τα προηγούμενα γυαλιά Nxtwear, τα Air είναι platform agnostic – απλά τα συνδέετε σε μια συσκευή που υποστηρίζει DisplayPort μέσω USB type-C και είστε έτοιμοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε κλειδωμένοι σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα – όπως με τα ακουστικά Oculus, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε απαρχαιωμένο λογισμικό ή ακόμα και παλιές μπαταρίες – τα γυαλιά τροφοδοτούνται από το καλώδιο USB type-C.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως ιδιωτική, φορητή οθόνη για εργασία, μεγάλη οθόνη για βίντεο streaming ή για παιχνίδια. Τα γυαλιά διαθέτουν επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο για 3 βαθμούς ελευθερίας, εάν η συνδεδεμένη συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει πιο καθηλωτική εμπειρία.

TCL Leiniao AR concept

Η TCL αποκάλυψε επίσης μια πρωτότυπη συσκευή, τα Leiniao AR. Αυτά προορίζονται να λειτουργούν περισσότερο ως heads-up display, εμφανίζοντας σχετικά δεδομένα φυσικής κατάστασης κατά την άσκηση, πρόγνωση καιρού και τα λοιπά.

Τηλεοράσεις

Όσον αφορά της τηλεοράσεις, η TCL είπε στη CES 2022 ότι θα αναβαθμίσει ολόκληρη τη σειρά τηλεοράσεων της. Ωστόσο, δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τα περισσότερα από τα προϊόντα της.

Βέβαια, μίλησε για το νέο τέρας QLED 98 ιντσών που είναι γνωστό ως 98R7. Αυτό είναι τώρα το νεότερο και μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς, οι τιμές ξεκινούν από τα 7.999$, και είναι τώρα διαθέσιμο στους συνήθεις προμηθευτές τηλεοράσεων TCL, όπως το Amazon.Εν τω μεταξύ, το X925 Pro είναι το νέο αστέρι της σειράς miniLED. Η 8K τηλεόραση 85 ιντσών έχει ένα εξαιρετικά λεπτό προφίλ 10mm και θα φωτίσει κάθε δωμάτιο με την εξαιρετικά ισχυρή φωτεινότητά της.

Στο μέλλον, η TCL υπόσχεται δύο νέες σημαντικές καινοτομίες για τις τηλεοράσεις της. Η πρώτη είναι ρυθμοί ανανέωσης 144Hz για μια αναβαθμισμένη εμπειρία παιχνιδιού και η δεύτερη είναι γνωστή ως TrueCut Motion. Το TrueCut διαβεβαιώνει τον θεατή ότι η τηλεόραση πληροί τις αυστηρές οδηγίες ποιότητας των δημιουργών, ώστε να γνωρίζετε ότι βλέπετε τις εικόνες όπως είχε σκοπό ο σκηνοθέτης.Δυστυχώς, η TCL δεν έδωσε καμία πληροφορία για το πότε το X925 Pro θα βγει στα ράφια των καταστημάτων, ούτε πότε ο ρυθμός ανανέωσης 144Hz και η λειτουργία TrueCut θα είναι διαθέσιμες σε προϊόντα λιανικής.

TCL soundbars

Ο ενσωματωμένος ήχος της τηλεόρασης είναι εμφανώς τρομερός. Εάν δεν θέλετε να αποκτήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου surround, η καλύτερη λύση είναι ένα soundbar. Ευτυχώς, η TCL παρουσίασε στην CES 2022 μερικά νέα μοντέλα.

Η γραμμή ήχου Alto της TCL έχει τέσσερα νέα μοντέλα. Η κορυφαία σειρά Alto 9 έχει ένα μοντέλο 5.1.2 και ένα μοντέλο 7.1.4. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν Dolby Atmos, DTS:X, DTS Play-Fi, RayDanz, και Dolby Vision.

Μπορείτε επίσης να τη συνδέσετε με το Google Assistant, την Amazon Alexa, και εφαρμογές όπως το Spotify. Εν τω μεταξύ, η κατώτερη σειρά Alto 7 διαθέτει μοντέλα 3.1 και 5.1. Αυτά υποστηρίζουν DTS:X. Η τιμή και η διαθεσιμότητα είναι άγνωστες προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια