ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Smartphones με eSIM στον επεξεργαστή, χάρη στην iSIM της Qualcomm

 


Ο ελεύθερος χώρος στο εσωτερικό των ηλεκτρονικών συσκευών μειώνεται διαρκώς. Οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τον όγκο των συσκευών και προφανώς των χώρο που καταλαμβάνουν τα εσωτερικά εξαρτήματα. Καλωσορίστε την iSIM της Qualcomm.

Το νέο πρότυπο iSIM (integrated SIM) σχεδίασαν η Vodafone, η Qualcomm, και η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Thales και πραγματοποίησαν δοκιμές με ένα concept Samsung Galaxy Z Flip 3 στο δίκτυο της Vodafone.

Το νέο πρότυπο iSIM βασίζεται στην eSIM με τη διαφορά ότι ενσωματώνει απευθείας την τεχνολογία SIM στο κύριο chipset της συσκευής. Η eSIM απαιτούσε ξεχωριστό chip για την επεξεργασία δεδομένων.

Το βασικό χαρακτηριστικό της iSIM από την Qualcomm είναι ότι εξαλείφει τον ξεχωριστό αποκλειστικό χώρο για τις υπηρεσίες SIM, ενώ προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της eSIM, όπως η απομακρυσμένη παροχή SIM από τους παρόχους.

Το νέο πρότυπο θα επιτρέψει επίσης σε πολλές συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές, tablet, συσκευές VR, IoT, και άλλα, να επωφεληθούν από τις ενεργές συνδέσεις δεδομένων χωρίς να σπαταλούν πολύτιμο χώρο.

Δεν έχουμε ιδέα πότε θα είναι διαθέσιμη η iSIM στην αγορά, γιατί οι εταιρείες δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια