ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tα μελλοντικά σχέδια για αναδιπλούμενες συσκευές στη CES 2022

 Η Samsung παραμένει εύκολα ο πρωτοπόρος στον χώρο των αναδιπλούμενων συσκευών και της συγκεκριμένης αγοράς, παρόλο που σταδιακά βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να εισέρχονται στην αγορά. Στη CES 2022, η εταιρεία έκανε ξεκάθαρο πως είδαμε μόλις την αρχή, καθώς παρουσίασε τέσσερα διαφορετικά είδη αναδίπλωσης.

Αναδιπλούμενη τεχνολογία S και G

samsung-flex-g-s.jpg

Αρχικά έχουμε δύο διαφορετικές τεχνολογίες αναδίπλωσης, τις οποίες η Samsung αποκαλεί S και G. Η S τεχνολογία αποτελείται από τρία ξεχωριστά πάνελ που ξεδιπλώνουν από το σχέδιο S. Η εταιρεία τονίζει πως η συγκεκριμένη μορφή είναι πολύ χρήσιμη στη μετατροπή μιας συσκευής μεγέθους τυπικού smartphone, σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η G τεχνολογία αναδίπλωσης αν και μοιάζει με την S, περιέχοντας πάλι τρία ξεχωριστά πάνελ, αναδιπλώνει εσωτερικά προς όλες τις μεριές, επιτρέποντας την αποθήκευση της συσκευής χωρίς να προκληθεί φθορά στην οθόνη. Η χρήση του είναι πιο περιορισμένη σε σύγκριση με την S, αλλά μπορεί να είναι πιο χρήσιμη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μια συσκευή κατασκευασμένη για εξωτερικές δραστηριότητες όπως ορειβατικές αναβάσεις επωφελούνται από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Παρόλο που οι τεχνολογίες μπορεί να οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες συσκευές, η Samsung δεν είναι βέβαιη ακόμη αν θα δούμε κάτι τέτοιο στην αγορά και είναι απλά concept.

Flex Note

samsung-flex-note.jpg

Παρά την ονομασία, δεν πρόκειται για την εξέλιξη της Galaxy Note σειράς. Πρόκειται για ένα νέο concept για αναδιπλούμενα notebook, που μεταμορφώνει τις συσκευές σε μια μεγάλη συνεχόμενη οθόνη.

Τα πλεονεκτήματα φαίνονται από μόνα τους, καθώς χωρίς την απαίτηση ύπαρξης φυσικού πληκτρολογίου, το κάτω μέρος μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλει ο χρήστης, οποιαδήποτε στιγμή. Μπορεί να είναι πληκτρολόγιο, media controller όταν γίνεται επεξεργασία βίντεο κλπ.

Flex Slidable

samsung-flex-slidable.jpg

Τέλος, έχουμε τη Flex Slidable συσκευή, το νέο concept της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοιάζει πολύ στο Oppo X 2021, που ήταν το σημαντικότερο concept της Oppo εκείνης της χρονιάς.

Όπως και με το Χ 2021, το Flex Slidable θυμίζει ένα τυπικό smartphone. Όταν ενεργοποιηθεί, η οθόνη επεκτείνεται από τη μία πλευρά, δίνοντας στον χρήστη περισσότερο χώρο οθόνης. Όπως φαίνεται και από την εικόνα, από τη δεξιά πλευρά η Samsung δείχνει άμεση πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές με το Instagram να βρίσκεται στη κεντρική οθόνη.

Μένει να δούμε κατά πόσο η Samsung θα υλοποιήσει όλες αυτές τις τεχνολογίες σε πραγματικά προϊόντα. Ίσως ήδη κάποια να βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια