ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανατροπή στους κωδικούς πρόσβασης του TaxisNet

 


Πολλοί συνηθίζουν να παρέχουν πρόσβαση στους κωδικούς του TaxisNet στον λογιστή τους – στις περισσότερες περιπτώσεις τους έχει φτιάξει ο ίδιο ο λογιστής, αυτό διευκολύνει τη διεκπεραίωση των λογιστικών θεμάτων και όχι μόνο. Αν δεν ξέρεις, κάνεις απλά ένα τηλέφωνο στον λογιστή, του λες κάνε αυτήν την αίτηση και του δίνεις το ανάλογο αντίτιμο. Προφανώς, το καλύτερο είναι να ψάχνουμε μόνοι μας, να έχουμε μόνο εμείς πρόσβαση στους κωδικούς του TaxisNet, και να παρέχουμε πρόσβαση σε οποιονδήποτε τρίτο μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος ή δεν γνωρίζουμε κάτι.

Τέλος πάντων. Εννοείται ότι όσοι έχουμε βάλει τον λογιστή να κάνει ότι θέλει με τους κωδικούς μας δεν είμαστε τίποτα πονηροί, το δημόσιο ξέρει πολύ καλά ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό, αποφάσισε να κάνει κάτι. Κανονικά, πρέπει να παρέχουμε εξουσιοδότηση στον λογιστή προκειμένου αυτός να υποβάλλει δήλωση ή να κάνει οτιδήποτε μέσα στο TaxisNet για λογαριασμό μας. Και από ότι φαίνεται αυτό θα αναγκαστούμε να κάνουμε.

Σύντομα, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί μηχανισμό ταυτοποίησης όπως αυτός με το e-banking των τραπεζών. Το πιο πιθανό είναι ότι θα στέλνει SMS στο κινητό με κωδικό που πρέπει να βάζουμε κατά τη σύνδεση στο σύστημα.

Κάπως έτσι, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον λογιστή να κάνει όλες τις δουλειές μας θα πρέπει να τον έχουμε σε απευθείας σύνδεση για να του παρέχουμε τον κωδικό ταυτοποίησης.

Η αυστηροποίηση της πρόσβασης στο TaxisNet έχει προγραμματιστεί να εφαρμοστεί μέσα στο 2022, το πότε παραμένει άγνωστο. Από την εφαρμογή του νέου συστήματος και μετά, θα πρέπει να μπαίνουμε μόνοι μας ή να κάνουμε εξουσιοδότηση για τον λογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια