ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοινωνία της Πληροφορίας: 86 εκατ. ευρώ για Freedom Pass και Freedom Pass Data

 Κοινωνία της Πληροφορίας: 86 εκατ. ευρώ για Freedom Pass και Freedom Pass Data

Η εθνική προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού συνεχίζεται με την υλοποίηση έργων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, τα οποία εξαγγέλλει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Προς αυτή την κατεύθυνση ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την Κοινωνία της Πληροφορίας, τον εκτελεστικό βραχίονα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δύο ιδιαίτερα απαιτητικά κοινωνικά προγράμματα όπως είναι αυτά του Freedom Pass και του Freedom Pass / Data.

Συγκεκριμένα σε χρονικό διάστημα 6 μηνών η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει ήδη καταβάλλει 85.950.307,60 εκατ. ευρώ μέσω 658.628 επιταγών (Vouchers) και προπληρωμένων χρεωστικών καρτών σε δικαιούχους των προγραμμάτων Freedom Pass και Freedom Pass Data.

Το Freedom Pass αφορά την παροχή ψηφιακής προπληρωμένης χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου σε νέους 18-25 ετών που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους ή τη μόνη δόση εφόσον πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19.

Το πρόγραμμα τέθηκε σε λειτουργία στις 20 Ιουλίου 2021 και μέχρι την Πέμπτη 06/01/2022 είχαν εγκριθεί 556.041 αιτήσεις δικαιούχων, συνολικού ποσού ογδόντα τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων έξι χιλιάδων εκατό πενήντα ευρώ (83.406.150,00 €). Μάλιστα έως και την ίδια μέρα είχε καταναλωθεί συνολικά το ποσό των εξήντα ενός εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι οκτώ ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (61.527.528,25 €). Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει χρησιμοποιηθεί, έστω μία φορά, το 83,53% των συνολικά εκδοθεισών καρτών.

Το Freedom Pass / Data ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 με στόχο την δωρεάν διάθεση 50GB δεδομένων (data) σε εφήβους 15-17 ετών που έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊο ή τη μόνη δόση εφόσον πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και συνολικά έχουν εγκριθεί 102.587 αιτήσεις δικαιούχων συνολικού προϋπολογισμού 2.544.157,60 €, στις οποίες έχει χορηγηθεί το δωρεάν πακέτο δεδομένων.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πώς από το σύνολο των εμβολιασμένων το 87% έκανε αίτηση για το Freedom Pass, ενώ το 63% για το Freedom Pass Data.


O Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Σταύρος Ασθενίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η δουλειά που γίνεται στην Κοινωνία της Πληροφορίας αφορά πολλά και σύνθετα έργα, τα οποία έχουν μια συνισταμένη αξία: να έχουν στο κέντρο τους τον πολίτη. Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε τις υπηρεσίες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα όλων, πολιτών και επιχειρήσεων. Ετσι, κατορθώσαμε να φέρουμε εις πέρας με ταχύτητα, συνέπεια και διαφάνεια δύο ιδιαίτερα απαιτητικά προγράμματα όπως είναι αυτά του Freedom Pass και του Freedom Pass / Data διαθέτοντας στους δικαιούχους σχεδόν 86 εκατ. ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια