ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΩΡΑ να προετοιμαστούμε για το Wi-Fi 7 των 40 Gbps;

 Wi-Fi, Μήπως πρέπει να προετοιμαστούμε για το Wi-Fi 7 των 40 Gbps;

Η ζωή του Wi-Fi 6e μάλλον θα είναι μικρή, καθώς όλοι έχουν ξεκινήσει από τώρα να μιλούν για το Wi-Fi 7. Το νέο πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες, οι οποίες θα μπορούν να φτάνουν μέχρι και τα 40 Gbps.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή που ακόμα δεν έχουμε περάσει (οι περισσότεροι) στο Wi-Fi 6, ούτε καν στο νεότερο Wi-Fi 6e, αλλά η συζήτηση για τα όσα θα μας προσφέρει το Wi-Fi 7 έχει ήδη ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν και απαιτούν τη νέα μορφή ταχύτερης διασύνδεσης, καθώς προετοιμαζόμαστε για την εποχή του Virtual και Augmented Reality.

H μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που προσφέρει η νέα ασύρματη δικτύωση είναι τα 46 Gbps, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι πραγματικές ταχύτητες σε καθημερινή χρήση θα είναι τα 40 Gbps. Για την υλοποίηση του Wi-Fi 7 απαιτείται η χρήση της συχνότητας των 6 GHz, κάτι που ισχύει και για το Wi-Fi 6e, ενώ το νωρίτερο που θα πρέπει να περιμένει κανείς να το δει να υλοποιείται είναι στις αρχές του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια