ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Google ανακοίνωσε τα σχέδια της για το 2022 για το λειτουργικό σύστημα Android


Η  Google  ανακοίνωσε 
τα σχέδια της για το 2022 για το λειτουργικό σύστημα Android με λειτουργίες που θα επιτρέψουν στα smartphones και τα προϊόντα της εταιρείας να συγχρονίζονται καλύτερα με άλλες συσκευές, κάποιες εκ των οποίων συναντάμε ήδη σε συσκευές της Apple.

spacer.png

Το Fast Pair, μια λειτουργία της Google που επιτρέπει στα αξεσουάρ bluetooth να συνδέονται άμεσα με ένα Android smartphone, επεκτείνεται σε wearables, ηχεία, τηλεοράσεις και έξυπνες οικιακές συσκευές, επομένως τα διάφορα ακουστικά θα μπορούν να συνδέονται άμεσα με τηλεοράσεις Android και Chromebook συσκευές, όπως δηλαδή συμβαίνει μεταξύ των AirPods, Apple TV και Mac.

Η αυτόματη εναλλαγή συσκευών, μια δυνατότητα που ενσωμάτωσε η Apple στα AirPods, έρχεται και στις συσκευές της Google. Η Google αναφέρει ότι εργάζεται σε μια τεχνολογία που θα επιτρέπει στα bluetooth ακουστικά να συνδέονται αυτόματα σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή ο χρήστης, ενώ η εταιρεία έχει σχέδια να φέρει και τεχνολογία Spatial Audio παρακολουθώντας τις κινήσεις του κεφαλιού, έτσι ώστε να προσαρμόζεται και ο ήχος ανάλογα.

Εκτός από την προσθήκη των νέων λειτουργιών, η Google προσθέτει επίσης και μηνύματα τύπου iCloud. Οι χρήστες Chromebook θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές συνομιλίας από τα smartphones χωρίς να τις εγκαταστήσουν, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε Android smartphones θα είναι αυτόματα διαθέσιμα στα συνδεδεμένα Chromebooks.

Για τη ρύθμιση των συσκευών Google, η εταιρεία φέρνει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες Android να ρυθμίζουν τους Windows υπολογιστές τους φέρνοντας ένα Android smartphone κοντά στον υπολογιστή, το οποίο θα συγχρονίζει μηνύματα κειμένου ενώ επιπλέον θα επιτρέπει τη γρήγορη ρύθμιση των bluetooth αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό της Apple που επιτρέπει στις νέες συσκευές να αντιγράφουν ρυθμίσεις και περιεχόμενο από μια υπάρχουσα συσκευή over-the-air.

Ακόμη, τα έξυπνα ρολόγια WearOS θα μπορούν σύντομα να ξεκλειδώνουν ένα Chromebook, παρόμοια με τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα Apple Watch για το ξεκλείδωμα ενός Mac. Η Google προσφέρει ήδη αυτή τη δυνατότητα για να επιτρέπει στα Android smartphones να ξεκλειδώνουν τα Chromebooks, αλλά η νέα λειτουργία θα αντικατοπτρίζει περισσότερο αυτό που κάνει ήδη το Apple Watch.

spacer.png

Η Google υιοθετεί επίσης τη λειτουργία Ultra Wideband η οποία είναι παρόμοια με τη λειτουργία Car Keys της Apple. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει σε ένα Samsung ή Pixel smartphone να ξεκλειδώσει, να κλειδώσει και να εκκινήσει τα υποστηριζόμενα BMW οχήματα, κάτι που είναι ήδη διαθέσιμο με το iPhone. Τέλος το Nearby Share, η λειτουργία αποστολής αρχείων μεταξύ Android συσκευών, θα υποστηρίζει και τα Windows 11, αρχικά σε συστήματα των HP, Acer και σε συνεργασία με την Intel. Με τον τρόπο αυτό, το Nearby Share αναμένεται να έχει παρόμοια λειτουργία με το AirDrop του macOS, ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά όσων έχουν επενδύσει στο οικοσύστημα της.

spacer.png

Η λειτουργία Fast Pair και η γρήγορη κοινή χρήση φωτογραφιών έρχονται τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι άλλες λειτουργίες πρόκειται να γίνουν διαθέσιμες κάποια στιγμή αργότερα το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια