ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποιες είναι οι καινοτόμες τεχνολογίες των οθονών του 2016 από τη Samsung

Ποιες είναι οι καινοτόμες τεχνολογίες των οθονών του 2016 από τη SamsungH Samsung παρουσίασε στο Μονακό κυρτές οθόνες που ταιριάζουν με τη φυσική καμπυλότητα του ματιού, δεν τρεμοπαίζουν και συγχρονίζονται στο ρυθμό της επεξεργασίας των γραφικών, είναι αναγνώσιμες υπό γωνία 178 μοιρών, δεν έχουν πλαίσιο για να μην διασπάται η προσοχή, άλλες στρέφονται οριζόντια και κάθετα, αποδίδουν ρεαλιστικά τα χρώματα και άλλες διαθέτουν pad για ασύρματη φόρτιση συσκευών Qi.

Συγκεκριμένα, η Samsung Electronics παρουσίασε στο Samsung European Forum, που πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 12 Φεβρουαρίου στο Grimaldi Forum στο Μονακό, τις κυρτές οθόνες της για το 2016.

Ενδεικτικές της εξέλιξης στο σχεδιασμό των κυρτών της οθονών είναι οι οθόνες Samsung CF591 και CF390, «Οι συγκεκριμένες 1800R κυρτές οθόνες ταιριάζουν με τη φυσική καμπυλότητα του ανθρώπινου ματιού, προσφέροντας πιο φυσική εμπειρία θέασης», εξηγεί η εταιρεία.

Οι οθόνες αυτές είναι εξοπλισμένες με μια σειρά από λειτουργίες, που μειώνουν περαιτέρω την οπτική κόπωση και επιτρέπουν τη χρήση για μεγάλα χρονικά διαστήματα τόσο από επαγγελματίες όσο από καταναλωτές. Αμφότερες αξιοποιούν τις τεχνολογίες flicker-free και Eye Saver της Samsung, που επιτρέπουν να διατηρηθεί η ομοιομορφία της παρουσίασης και να μειωθεί η καταπόνηση στα μάτια των χρηστών. Η ενσωματωμένη τεχνολογία AMD FreeSync στη λειτουργία HDMI συγχρονίζει τα ποσοστά ανανέωσης της οθόνης με τις κάρτες AMD γραφικών των χρηστών για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής κατά την εισαγωγή των στοιχείων και η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών, καθώς και να διευκολυνθεί η διαδραστική προβολή περιεχομένου. Επιπλέον, οι οθόνες CF591 και CF390 έχουν ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών. Βασίζονται σε μια εκλεπτυσμένη κυκλική βάση, που προσθέτει στιλ σε κάθε γραφείο. Αυτή η κυκλική βάση συμπληρώνει το ασημί μεταλλικό μπροστινό μέρος και γυαλιστερό λευκό οπίσθιο μέρος της οθόνης CF591, η οποία δεν έχει πλαίσιο στις τρεις πλευρές της, για να ελαχιστοποιεί τη διάσπαση της προσοχής και να τονίζει το περιεχόμενο της.

3 φωτογραφίες


Οθόνες για επαγγελματίες

Οι επαγγελματικές οθόνες UE850 UHD της Samsung προβάλλονται για την ενισχυμένη οπτική καθαρότητα και τα εργονομικά χαρακτηριστικά τους, για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να ολοκληρώσουν εργασίες, που απαιτούν λεπτομέρεια. Μέσω της τεχνολογίας πάνελ PLS, οι εξαιρετικά σχεδιασμένες οθόνες UE850 επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τις οθόνες οριζοντίως και καθέτως σε γωνίες μέχρι 178 μοιρών. Σε συνδυασμό με την ανάλυση UHD, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των καθιερωμένων full HD (FHD), αυτές οι οθόνες παρέχουν ρεαλιστικές εικόνες με ζωντανά χρώματα, υποστηρίζει ο κατασκευαστής. Οι οθόνες UE850 δημιουργούν επιπλέον ένα πιο βολικό και άνετο χώρο εργασίας μέσω μιας βάσης ρυθμιζόμενου ύψους, που επιτρέπει τη σύνδεση με πολλές συσκευές.
  • Ο όρος PLS αναφέρεται σε μια νέα τεχνολογία πάνελ οθονών που αναπτύχθηκε από την Samsung και αξιοποιήθηκε στο tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 -το πρώτο monitor αυτής της τεχνολογίας ήταν το Samsung SyncMaster S27A850D. Τα πάνελ PLS έχουν την ίδια γωνία θέασης με τα πάνελ IPS, κατορθώνουν όμως να είναι πιο φωτεινά με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, μαθαίνουμε από το CNet.

Οθόνη με δυνατότητες ασύρματης φόρτισης

Η Samsung παρουσίασε επίσης την οθόνη S370, με ενσωματωμένες δυνατότητες ασύρματης φόρτισης. Η Samsung SE370 (διαθέσιμη με διαγώνιο 23,6’’ και 27’’) περιλαμβάνει ένα ασύρματο pad φόρτισης, για την επαναφόρτιση συμβατών φορητών συσκευών Qi. Φέρει ενσωματωμένες πολλαπλές θύρες φόρτισης και σύνδεσης καλωδίων.

Η SE370 ενσωματώνει πολλές από τις λειτουργίες οθόνης που είναι κοινές σε όλη τη σειρά οθονών της Samsung, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας eye-saver και flicker-free -για τη βέλτιστη θέαση και την προστασία των ματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια