ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να κόψει την πρόσβαση των εφήβων σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου

Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να κόψει την πρόσβαση των εφήβων σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένουΗ Βρετανική κυβέρνηση, φαίνεται πως θέλει να μείνει πιστή στην υπόσχεση που έδωσε το 2013 ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τα παιδιά από την έκθεση σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.
Μάλιστα, κάλεσε όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 12 Απριλίου του 2016, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε τα παιδιά και οι νέοι να μην έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο στο Internet.
Ορισμένα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Βρετανική κυβέρνηση έχουν ενδιαφέρον, όπως ότι περίπου ένας στου πέντε εφήβους, κάτω των 18 ετών χρησιμοποίησε το Internet για να αποκτήσει πρόσβαση σε ιστοσελίδες ενηλίκων -περίπου–1,4 εκατομμύρια νέοι- καθώς και ότι το 70% των 18χρονων πιστεύουν ότι οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου καλλιεργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το σεξ.

Πάντως, στην αρχική έκθεση γίνεται παραδεκτό ότι οι νεαροί που έχουν γνώσεις σχετικές με την τεχνολογία και είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο, θα βρίσκουν πάντα τρόπους να το κάνουν, καθώς και ότι το Internet είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους που εκθέτουν τα παιδιά και τους νέους σε πορνογραφικό περιεχόμενο.

Αν και πολλά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή, με τις ιστοσελίδες και τους παρόχους Internet να υπόκεινται σε διάφορους περιορισμούς μέσω της νομοθεσίας, οι Ευρωπαίοι δεν είναι οι μεγαλύτεροι διανομείς πορνογραφικού υλικού. Βλέπετε, οι on-demand υπηρεσίες περιεχομένου, από εταιρείες που έχουν την έδρα τους εκτός του Ηνωμένου Βασίλειου δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με την νομοθεσία όπως συμβαίνει με τους εγχώριους παρόχους.

Μία λύση που πρότεινε η Βρετανική κυβέρνηση είναι η επαλήθευση της ηλικίας με την μορφή μίας κάρτας, σαν πιστωτικής κάρτας, ωστόσο στην έκθεση αναφέρεται ότι η προστασία των παιδιών από την πορνογραφία βαραίνει ξεκάθαρα τους ώμους των εμπορικών πάροχων πορνογραφικού περιεχομένου, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη για την βλαπτική επίδραση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους στους νέους ανθρώπους. Η Βρετανική κυβέρνηση έχει στόχο να μιλήσει σε εκπροσώπους της βιομηχανίας πορνό, καθώς και με παιδιά, δασκάλους και γονείς, καθώς και με παρόχους περιεχομένους για να αποκτήσει μία πληρέστερη εικόνα για το θέμα πριν λάβει σχετικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια