ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ελάχιστες απαιτήσεις από τα PC για την εικονική πραγματικότητα της Oculus

Προπαραγγελίες για τα πρώτα ισχυρά Oculus Ready PC θα αρχίσουν να δέχονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα Φεβρουαρίου. Με αφορμή την ανακοίνωση, σας μεταφέρουμε τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές του PC που θα συνεργαστεί με τη φημισμένη κάσκα εικονικής πραγματικότητας της Oculus.

Στις ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος για το Oculus Rift περιλαμβάνεται η GPU, η μονάδα η οποία θα αναλάβει την πλέον απαιτητική εργασία των εφαρμογών virtual reality, την επεξεργασία των γραφικών και την ταχύτατη απόδοσή τους στην κάσκα, με κάθε χαμένο frame να μετράει στην εμπειρία. 

Η Oculus αναφέρεται συγκεκριμένα στην NVIDIA GTX 970, μια GPU που φοράνε οι κάρτες γραφικών αξίας τουλάχιστον 350 ευρώ. Ικανή να αντέξει το φόρτο θεωρείται κατά την Oculus και η AMD 290, μια GPU σε κάρτες κόστους περί τα 400 ευρώ. Πάντως, η Oculus σημειώνει πως το VR δικαιολογεί το κόστος μιας καλής κάρτας γραφικών (και συγκεκριμένα, «αυξάνει την αξία των επιδόσεων της GPU»).

Στις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές αναφέρονται επίσης οι επεξεργαστές της Intel, και συγκεκριμένα οι Core i5-4590, κόστους άνω των 220 ευρώ. Οι ελάχιστες απαιτήσεις σε μνήμη ορίζονται στα 8GB.

Ακόμα, στις προδιαγραφές περιλαμβάνονται τα Windows 7 SP1 ή νεότερη έκδοση, δύο από τις ταχύτερες θύρες, USB 3.0 και μια USB 2.0 καθώς και η έξοδος βίντεο HDMI 1.3. Μάλιστα, οι προδιαγραφές για την έξοδο βίντεο βγάζουν από το παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας τα laptop, όσο ισχυρά κι αν είναι, λόγω της αρχιτεκτονικής σχεδίασής τους. 

Προς το παρόν λοιπόν, οι ελάχιστες απαιτήσεις για την υποστήριξη της κάσκας εικονικής πραγματικότητας της Oculus, του Oculus Rift, αφορούναποκλειστικά desktop PC με Windows -η ανάπτυξη σε OS X και Linux προς το παρόν σταμάτησε, χωρίς χρονοδιάγραμμα επανέναρξης «για να αφοσιωθεί η ομάδα στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας στα Windows».

Επίσης, η Oculus σημειώνει πώς αυτές θα παραμείνουν οι ελάχιστες απαιτήσεις για το Rift καθόλη τη διάρκεια κυκλοφορίας του.

  • Ξέρατε ότι... Στη διεύθυνση http://ocul.us/compat-tool μπορείτε να κατεβάσετε ένα εργαλείο που ελέγχει τη συμβατότητα του συστήματός σας με το Oculus Rift;
Το κόστος της κάσκας της Oculus είναι περίπου 600 δολάρια στις ΗΠΑ.
Από τις 16 Φεβρουαρίου 2016 θα αρχίσουν να διατίθενται σε τρεις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, τα Oculus Ready PC, όπως στα Best Buy. Οι τιμές του πακέτου με το Rift και όλα τα περιφερειακά του -συμπεριλαμβανομένου του Xbox One controller και δύο παιχνίδια VR- ξεκινούν από τα 950 περίπου δολάρια, πακέτο με το Oculus Rift, αφαιρώντας 100 ή και 200 δολάρια από το κόστος του. Πρόκειται όμως για προσφορά με ισχύ για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οι πρώτοι κατασκευαστές που πήραν τη σχετική πιστοποίηση είναι η Dell (Dell και Alienware) και η Asus.
Τα πρώτα Oculus Ready PC θα διατεθούν δύο μήνες αργότερα, στα τέλη Απριλίου 2016.
Το Oculus Rift θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αργότερα, τον Ιούλιο του 2016.

Το EVE: Valkyrie είναι ο ένας από τους δύο τίτλους (Lucky's Tale, το δεύτερο) που θα συνοδεύσουν το Oculus Rift στην επίσημη πρώτη εμφάνισή του στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια