ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέες πληροφορίες αναφορικά με τα σχέδια της SpaceX, για τις αποστολές στον Άρη

Σε ομιλία του στο StartmeupHK Festival στο Hong Kong, ο Elon Musk, CEO της SpaceX, δήλωσε ότι η εταιρεία μπορεί να αποκαλύψει μέσα στο 2016 αναλυτικά, τα σχέδιά της για μια αποστολή στον Άρη. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι στοχεύει να κάνει πραγματικότητα μέχρι το 2025 τα ταξίδια στον Άρη.
Πρόσθεσε επίσης ότι, ο ίδιος, σκοπεύει να ταξιδέψει μέχρι το 2020 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με ένα από τα σκάφη της SpaceX. Προς το παρόν, η SpaceX συνεργάζεται με τη NASA για τις δοκιμές της κάψουλας Dragon, η οποία έχει ήδη μεταφέρει με επιτυχία φορτία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
 Μάλιστα, οι μηχανικοί της NASA συνεργάζονται με τη SpaceX, προκειμένου να δοκιμάσουν την ασφάλεια της κάψουλας, καθώς και εάν είναι ικανή να μεταφέρει ανθρώπους. Άλλωστε, ο Musk δηλώνει ότι θεωρεί εύκολο εγχείρημα τη μετατροπή της κάψουλας Dragon από όχημα μεταφοράς φορτίων, σε όχημα μεταφοράς ανθρώπων.
 Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι επανδρωμένες αποστολές της SpaceX θα καθυστερήσουν εξαιτίας ορισμένων προβλημάτων σχετικά με την κάψουλα Dragon. Εντούτοις, ο Elon Musk ισχυρίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2017, η SpaceX θα έχει πραγματοποιήσει επανδρωμένη αποστολή, χρησιμοποιώντας το αεροσκάφος Dragon 2.

Ακόμη, ο Musk ανέφερε ότι η SpaceX ετοιμάζει μια νέα γενιά πυραύλου και διαστημικού οχήματος, πέρα από τις σειρές Falcon και Dragon, τα οποία ελπίζει να παρουσιάσει στο International Astronautical Congress που θα λάβει χώρα από τις 26 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου στο Μεξικό.


 Site: IBTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια