ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαφημίσεις μέχρι και στη lock screen των Windows 10

Αρκετοί χρήστες παρατηρούν τα πρώτα φαινόμενα που έχει ένα "δωρεάν" λειτουργικό σύστημα μιας και ακόμη και στη lock screen των Windows 10, η Microsoft εμφανίζει διαφημίσεις.

Συγκεκριμένα η αρχή έγινε από το Rise of the Tomb Raider, το οποίο βρισκόταν πριν από λίγες εβδομάδες σε προσφορά στο Windows Store όμως με περισσότερα από 200 εκατομμύρια PC να χρησιμοποιούν πλέον Windows 10, η κίνηση ήταν άκρως αναμενόμενη. Άλλο ένα στοιχείο που προδίδει την πράξη της Microsoft είναι το γεγονός πως είχε αναφερθεί στο Build conference πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την οθόνη κλειδώματος για να πλασάρει στο κοινό διάφορα προϊόντα. 
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απενεργοποιείται εύκολα από το μενού personalization πηγαίνοντας στο Settings > Personalization > Lock Screen και ξετικάροντας το "Get fun facts, tips, tricks, and more on your lock screen". Αυτό παρόλο που δεν είναι κάτι ανησυχητικό, διευκολύνει την Microsoft στην προβολή διαφημίσεων και άλλου υλικού από την lock screen κάτι που συμπεριλαμβάνεται και στην άδεια χρήσης του κατά τα άλλα δωρεάν λειτουργικού συστήματος. Διαφημίσεις μέχρι και στο lock screen των Windows 10

Δεν υπάρχουν σχόλια