ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft Ελλάς στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης


Για 6η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το «Χαμόγελου του Παιδιού» με κεντρικό μήνυμα «Αναλαμβάνω δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Η Microsoft Ελλάς διοργάνωσε την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ειδική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης, με βασικό μήνυμα «Αναλαμβάνω Δράση για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον σημαίνοντα ρόλο του διαδικτύου ως τόπο απόκτησης γνώσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και βελτίωσης των επαγγελματικών ευκαιριών της νέας γενιάς, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τους κίνδυνους που κρύβει αλλά και τους τρόπους με τους μπορούν να αντιμετωπιστούν. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συμμετείχαν 130 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από πέντε σχολεία, οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο, μέσα από την συμμετοχή τους σε ανοιχτό διάλογο σχετικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Σε συνέχεια της επιτυχίας της περσινής εκδήλωσης η οποία χρησιμοποίησε μια εικονογραφημένη ιστορία ως «όχημα», με βασικό χαρακτήρα την Hellen Η., σειρά είχε φέτος ένας νέος πρωταγωνιστής του, ο Φίλιππος, 17 ετών, μαθητής που «έπεσε» θύμα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Μέσω διαλόγου, ο οποίος άνοιξε με αφορμή την ιστορία του ήρωα της εικονογραφημένης ιστορίας, μαθητές και μαθήτριες, με την παρότρυνση ψυχολόγων του «Χαμόγελο του Παιδιού», εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με την ασφαλή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν προσωπικές τους εμπειρίες.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της Microsoft Ελλάς και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο, ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους στο διαδίκτυο καθώς και τον σημαντικό ρόλο που παίζει τι διαδίκτυο στην καθημερινότητα μας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα, διατηρώντας την ασφάλεια μας και ακολουθώντας απλούς κανόνες διαδικτυακής συμπεριφοράς. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δική τους εικόνα του πώς θα ήθελαν να λειτουργεί ιδανικά το διαδίκτυο.

Η Microsoft Ελλάς στήριξε για 6η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκοί Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των online τεχνολογιών. Στη φετινή εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από τα σχολεία 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου, Ράλλειο Γυμνάσιο Πειραιά και από τα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα, ενώ μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν διαδικτυακά, μέσω livestreaming.

Microsft SID 1

Ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Στόχος μας μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι να αναδεικνύουμε τη σπουδαιότητα της σωστής χρήσης του διαδικτύου, επιτρέποντας σε μικρούς και μεγάλους να το αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως εταιρία τεχνολογίας, είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τους νέους όχι μόνο για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αλλά και για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο επισημαίνουμε, η υιοθέτηση σωστής διαδικτυακής συμπεριφοράς σε συνδυασμό με υπευθυνότητα καθιστά το διαδίκτυο πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να συμβάλλει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Για 6η συνεχή χρονιά ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τις καλές πρακτικές μας με την Microsoft Ελλάς σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο. Σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση,μοιράστηκαν μαζί με τους «μεγάλους» τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Κοινό συμπέρασμα ήταν ότι η ενημέρωση για τη καλή χρήση του διαδικτύου καθώς και για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από μια οθόνη, παίζει καθοριστικό ρόλο στο να μην εκτίθεται κανένα παιδί, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά στον διαδικτυακό κόσμο. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 20 χρόνια τώρα, βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει ή απειλείται και προσφέρει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ο ρόλος μας είναι τόσο συμβουλευτικός σε περιπτώσεις πρόληψης όσο και καθοριστικός σε περιπτώσεις που πρέπει να επέμβουμε άμεσα για να σωθεί ένα παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια