ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα πρώτα αποτελέσματα από Fury X - 980 Ti στο Vulkan API

Μπροστά φαίνεται να είναι η AMD στις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν με το νέο παιχνίδι The Talos Principle που υποστηρίζει το Vulkan API.
Το Overclock3D πραγματοποίησε ορισμένες μετρήσεις στο νέο παιχνίδι The Talos Principle το οποίο χρησιμοποιεί το νέοVulkan API εκτός του OpenGL και του DirectX 11 της Microsoft. Τα δύο πρώτα APIs είναι σχεδιασμένα από το Khronos Group με το Vulkan να εμφανίζεται ως ο αντικαταστάτης του και - όπως το OpenGL - θα τρέχει σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες. Περνώντας στα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν τις δύο κάρτες του τίτλου, η πρώτη ανάλυση των 1080pκλείνει με το Vulkan API να τρέχει ελάχιστα πιο γρήγορα στη κάρτα γραφικών της AMD ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως σε DX11 πέφτει με τη σειρά της ελάχιστα πίσω από την high end πρόταση της NVIDIA.

Η ανάλυση των 1440p βρίσκει την AMD στη πρώτη θέση με σχετική άνεση τόσο στο DX11 όσο και στο Vulkan μένοντας ελάχιστα πίσω στο OpenGL κομμάτι με τη διαφορά να βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους. Εκεί που βλέπουμε τη διαφορά να παραμένει μεταξύ των δύο καρτών είναι στην ανάλυση των 4K, που παρά τους beta drivers και από τις δύο εταιρίες, η AMD βρίσκεται πάντοτε ένα "βήμα" μπροστά. 

Η σύγκριση που όμως θα πρέπει να τονιστεί περισσότερο απ' ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο κάρτες είναι η διαφορά που έχει το Vulkan με το OpenGL που ετοιμάζεται να αντικαταστήσει. Το low level API του Khronos Group επιφέρει σημαντική αύξηση σε σχέση με το OpenGL, όμως στις δοκιμές το DirectX 11 κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ και τα δύο προαναφερθέντα. Φυσικά, περισσότερη υπομονή για κάποια πιο τελειοποιημένη έκδοση με "σωστότερους" drivers είναι απαραίτητη προτού βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια