ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MediaTek: Προβλήματα υπερθέρμανσης καθυστερούν τον δεκαπύρηνο Helio X20;

Η MediaTek ήταν γνωστή για τα οικονομικά SoC, τα οποία έμπαιναν κυρίως σε entry-level και midrange συσκευές. Ωστόσο, μέσα στο 2015 έκανε τα αποκαλυπτήρια στη σειρά Helio με δυο οκταπύρηνα chips και το επερχόμενο δεκαπύρηνο Helio X20.Στόχος της είναι να ανταγωνιστεί τη μεγάλη αντίπαλο Qualcomm και τον τετραπύρηνο Snapdragon 820 που περιμένουμε να τον δούμε σε σχεδόν όλες τις ναυαρχίδες φέτος. Ο MediaTek Helio X20, έχει συζητηθεί αρκετά και είναι πολυαναμενόμενος, ενώ τα benchmarks προμηνύουν πολύ καλή απόδοση.
Ανακοινώθηκε επίσημα πέρσι τον Μάιο και έχουμε φτάσει Φεβρουάριο του 2016 χωρίς να τον δούμε σε κάποια συσκευή. Οι νέες φήμες λένε ότι λόγος για την καθυστέρηση είναι ότι η διαδικασία παραγωγής του δεν πήγε τόσο καλά όσο θα περίμενε.
Αναφέρεται ότι υπήρχαν προβλήματα με το Wi-Fi, το οποίο σταματούσε να λειτουργεί ξαφνικά. Ωστόσο, αυτά ήταν προβλήματα που λύθηκαν εύκολα, σε αντίθεση με εκείνο της υπερθέρμανσης. Οι πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, που κάποιοι από τους κατασκευαστές που ήθελαν τον Helio X20 για τα smartphones τους, άλλαξαν γνώμη. Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί πέρσι με την Qualcomm και τη Samsung, η οποία δεν έβαλε τελικά στις ναυαρχίδες της τον Snapdragon 810 λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η MediaTek σκοπεύει να πάει κι άλλο πίσω την μαζική παραγωγή του Helio X20 μέχρι να λυθούν τα θέματα ή αν θα προχωρήσει κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι όσο συνεχίζουν και υπάρχουν οι φήμες για προβλήματα υπερθέρμανσης, είναι δύσκολο να ξεχαστεί η είδηση και να ξεπεραστεί. Η Qualcomm το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και είδε μεγάλα ονόματα όπως η LG στο LG G4, να μην επιλέγουν τη ναυαρχιδά Sd810, αλλά τον εξαπύρηνο Snapdragon 808.
MediaTek-Helio-X20-570

Δεν υπάρχουν σχόλια