ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ESET : Οι ευπάθειες των Windows για το 2015


Η ESET δημοσίευσε πρόσφατα την ετήσια έκθεση «Windows Exploitation in 2015» όπου αναλύονται οι κυριότερες ευπάθειες που εμφανίστηκαν στα Microsoft Windows κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
«Ο κύριος στόχος της παρούσας έκθεσης είναι να ενημερώσει τους πελάτες και τους χρήστες της ESET σε όλο τον κόσμο για τη σημασία της εγκατάστασης των ενημερώσεων ώστε να επιδιορθώνονται διάφορες «unpatched» ευπάθειες», δήλωσε ο Artem Baranov, Malware Researcher στην ESET Russia.

Συγκριτικά με τα αποτελέσματα του 2014, ο αριθμός των «patched» ευπαθειών στα επιμέρους στοιχεία των Microsoft Windows τετραπλασιάστηκε κατά το 2015. Το στοιχείο με τα περισσότερα «patches» παραμένει ο Internet Explorer και ακολουθούν τα User Mode Components (UMC) των Windows.

21

Οι αναγνώστες της έκθεσης μπορούν να βρουν στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις σημαντικότερες ευπάθειες, συμπεριλαμβανομένης της «Hacking Team», όπως και τις πιο κοινές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται, όπως τα drive-by downloads, και οι επιθέσεις Local Privilege Escalation (LPE) ή use-after-free (UAF). Η έκθεση επίσης προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες τεχνικές μείωσης κινδύνου της Microsoft για το Google Chrome και το Edge.

Αναλυτικότερες πληροφορίες καθώς και η πλήρης έθεση «Windows Exploitation in 2015» είναι διαθέσιμη στην ενότητα «White Paper» του WeLiveSecurity.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια