ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΟΣ Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της σειράς iPhone 12

Αναμενόμενα, η παρουσίαση αυτή θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αφού θα διεξαχθεί αποκλειστικά online εξαιτίας της πανδημίας. Η πα
νδημία είναι και ο λόγος που η κυκλοφορία των νέων μοντέλων στα καταστήματα θα γίνει αργότερα απ' ότι είχαμε συνηθίσει, μέσα στον Οκτώβριο όπως έχει ήδη επιβεβαιώσει η Apple.
Η πρόσκληση για την παρουσίαση δεν δίνει κάποιο στοιχείο για τα επερχόμενα προϊόντα αν και με βάση τις πληροφορίες, γνωρίζουμε ήδη αρκετά. Έτσι η Apple αναμένεται να παρουσιάσει συνολικά 4 νέα iPhone, τα δύο από αυτά με οθόνες 5.4 και 6.1 ιντσών, ενώ οι Pro και ακριβότερες εκδόσεις θα διαθέτουν οθόνες 6.1 και 6.7 ιντσών. Αν οι πληροφορίες αυτές αληθεύουν, το μοντέλο των 5.4 ιντσών θα είναι το μικρότερο iPhone που έχουμε δει ποτέ από την εταιρεία από την εποχή του iPhone SE ενώ το μοντέλο των 6.7 ιντσών θα είναι αντίστοιχα το μεγαλύτερο στην ιστορία του iPhone.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι Pro εκδόσεις θα ενσωματώνουν τρεις κάμερες στο πίσω μέρος αλλά και οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Ηz. Για πρώτη φορά και τα τέσσερα μοντέλα θα στηρίζονται σε OLED τεχνολογία ενώ τα ακριβότερα μοντέλα θα μπορούν να συνδεθούν με 5G δίκτυα, χωρίς να είναι σίγουρη η υποστήριξη mmWave. Από τις σημαντικότερες αλλαγές πάντως των νέων μοντέλων θα είναι ο σχεδιασμός τους τον οποίο η Apple έχει αφήσει σχεδόν ίδιο από την εποχή του iPhone X, επιλέγοντας αυτή τη φορά μεταλλικό πλαίσιο, θυμίζοντας εποχές iPhone 4 ή το νεότερο iPad Pro. Περιμένουμε να δούμε επίσης αν θα επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες για απουσία του φορτιστή αλλά και των ακουστικών από τη συσκευασία των νέων μοντέλων, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά.
Στην ίδια παρουσίαση θα δούμε όμως και άλλα προϊόντα όπως αναφέρει το Bloomberg, όπως ένα ανανεωμένο iPad Air με σχεδιασμό που θα παραπέμπει στο iPad Pro, με ελάχιστα περιθώρια περιμετρικά της οθόνης. Παραδοσιακά θα δούμε και τη νέα γενιά του Apple Watch ενώ άλλες φήμες κάνουν λόγο για ένα μικρότερο και οικονομικότερο HomePod προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Google Home και Amazon που κυριαρχούν στην αγορά.
Κερασάκι στην τούρτα ίσως αποτελέσει και ο πρώτος υπολογιστής Mac που θα ενσωματώνει επεξεργαστή της ίδιας της Apple και ο οποίος θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική ARM. Τον Ιούνιο στο συνέδριο WWDC, στελέχη της εταιρείας είχαν δηλώσει ότι ο πρώτος τέτοιος υπολογιστής θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που κάνει ιδανική την παρουσίασή του στο συγκεκριμένο event.

2 σχόλια: