ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Google προετοιμάζει τους developers για τον ερχομό των δικτύων 5G

Η Google προετοιμάζεται και αυτή πυρετωδώς για τη μαζική έλευση των δικτύων 5G και γι’ αυτό επιθυμεί οι developers του οικοσυστήματος Android να ακολουθήσουν ορισμένες καίριες οδηγίες ούτως ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημοσίευσε στο blog των Android Developers ορισμένες προτάσεις της για την εποχή του 5G. Ανάμεσα τους υπάρχουν αναφορές για την ποιότητα των τηλεδιασκέψεων, τα multiplayer modes στα παιχνίδια, την ενσωμάτωση λειτουργιών επαυξημένης πραγματικότητας στις εφαρμογές κάμερας, τη δυνατότητα streaming περιεχομένου και την προφόρτωση περιεχομένου για να εμφανίζεται ταχύτερα στον χρήστη.
Όλα αυτά θεωρεί ότι δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν με τις ταχύτητες που προσφέρουν τα δίκτυα 4G, αλλά η έλευση του 5G θα ξεκλειδώσει εμπειρίες εφάμιλλες με αυτές που απολαμβάνουν οι χρήστες στα δίκτυα WiFi. Από την πλευρά της, η Google τονίζει ότι εργάζεται επάνω στην ανάπτυξη νέων APIs που θα ανοίξουν όλες αυτές τις δυνατότητες για να διευκολύνει τους developers στην ανάπτυξη εφαρμογών βελτιστοποιημένων για τα 5G δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια