ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple επέβαλε το χαράτσι του 30% στο Wordpress

Αρκετές οι αναφορές που προέκυψαν από τρίτους λόγω της διαμάχης μεταξύ Epic Games και Apple, καθώς στις υποστηρικτικές (υπέρ της Epic) δηλώσεις των Facebook και Spotify έρχεται να προστεθεί και ιστορία από τη Wordpress.
Για την ακρίβεια, ιδρυτικό μέλος της εταιρείας κατηγορεί την Apple ότι καθυστερούσε σημαντικά τη διανομή αναβαθμίσεων και επιδιορθώσεων ασφαλείας για την εφαρμογή του Wordpress, μέχρι η τελευταία να συμφωνήσει στην καταβολή του 30% του τζίρου που προέκυπτε από τις πωλήσεις domain.
Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι πως η εφαρμογή Wordpress είναι διαθέσιμη δωρεάν και οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ιστοσελίδες δωρεάν, χωρίς καμία in-app συναλλαγή. Οι πωλήσεις των domain names γίνονται μόνο μέσα από τη web έκδοση του wordpress.com, άρα δεν υπάρχει καμία άμεση σύνδεση με την εφαρμογή
Όπως ανέφερε ο Matt Mullenweg, developer της Wordpress,
Μας κλείδωσαν έξω από το App Store. Για να συνεχίσουμε τη διανομή αναβαθμίσεων και επιδιορθώσεων μικροπροβλημάτων, έπρεπε να δεσμευτούμε στην υποστήριξη in-app συναλλαγών για την αγορά domains.

Αναμενόμενα, το tweet του Mullenweg προκάλεσε την γενική κατακραυγή του κοινού απέναντι στην Apple, η οποία απάντησε με έναν εξαιρετικά σπάνιο τρόπο: απολογήθηκε!
Πιστεύουμε ότι το θέμα με την εφαρμογή Wordpress έχει λυθεί. Από τη στιγμή που οι δημιουργοί αφαίρεσαν την αναφορά των επιλογών για την αγορά προϊόντων από την εφαρμογή, είναι πλέον μια εντελώς δωρεάν εφαρμογή που δεν χρειάζεται να προσφέρει επιλογές για in-app συναλλαγές. Ενημερώσαμε τους δημιουργούς και απολογούμαστε για οποιαδήποτε σύγχυση προκαλέσαμε.
Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα The Verge, η απολογία της Apple περιλαμβάνει τη φράση “αφαίρεσε την αναφορά των επιλογών για αγορά προϊόντων”, μόνο που αυτό συνέβη πριν από μήνες και ούτως ή άλλως δεν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς μέσα από την εφαρμογή παρά μόνο από το wordpress.com.
Όσο τραβά αυτή η ιστορία με την Epic Games θεωρούμε σίγουρο πως θα προκύψουν και άλλες τέτοιες αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια