ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Facebook Campus: Επιστροφή στις ρίζες με ενότητα αποκλειστικά για τους φοιτητές

Μπορεί να μην το θυμάστε, αλλά το Facebook είχε ξεκινήσει την πορεία του στα μέσα των ‘00s ως κοινωνικό δίκτυο που είχε σκοπό να φέρει σε επαφή τους φοιτητές των κολλεγίων των ΗΠΑ. Το πως εξελίχθηκε το γνωρίζουμε και το βιώνουμε όλοι μας εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να γυρίσει στις ρίζες της και να δημουργήσει ξανά μια ξεχωριστή ενότητα μέσα στο Facebook αποκλειστικά για κολλέγια.
Ονομάζεται Facebook Campus και αποτελεί έναν χώρο όπου οι φοιτητές μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Προφανώς, αφορά καθαρά τις ΗΠΑ και μάλιστα σε πρώτη φάση δεν είναι διαθέσιμο για όλα τα κολλέγια της χώρας. Για να το χρησιμοποιήσουν απαιτείται η διεύθυνση email που τους έχει δώσει το πανεπιστήμιο και να δηλώσουν ποια είναι η χρονιά αποφοίτησής τους.
facebook-campus-2.jpg
Μέσα από το Facebook Campus μπορούν να έρθουν πιο εύκολα σε επαφή με άτομα του ίδιου κολλεγίου, καθώς και να βρουν events και groups που είναι ορατά αποκλειστικά και μόνο σε αυτήν την κλειστή κοινότητα. Οι Facebook Pages των κολλεγίων μπορούν να συμμετέχουν στο Facebook Campus, στα events και στα groups, αλλά δεν έχουν καμία πρόσβαση στις συνομιλίες και το αρχείο των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια