ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ο επεξεργαστής Snapdragon 8cx Gen 2 5G για laptop

Ο επεξεργαστής Snapdragon 8xc της Qualcomm ανακοινώθηκε στα τέλη του 2018 όμως σε αυτά τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε δεν κατόρθωσε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Με τα 5G laptop όμως να αρχίζουν να κατακλύζουν την αγορά, η αμερικανική εταιρεία δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω. Τουναντίον, παρουσίασε τον ανανεωμένο Snapdragon 8xc Gen 2 5G ο οποίος είναι σχεδιασμένος για laptop και έρχεται με μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.
ezgif.com-webp-to-jpg.jpg.64b83f249eb038c984c3548a9bc137c7.jpg
Σύμφωνα με την Qualcomm, ο επεξεργαστής της είναι σε θέση να επιτύχει καλύτερες επιδόσεις από έναν Core i5 10ης γενιάς και έναν Lakefield της Intel. Υποστηρίζει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 και βέβαια 5G, αν και στην πράξη ενσωματώνει τα ίδια μόντεμ X24 LTE και 5G με τον προκάτοχό του. Προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία με την Qualcomm να υπόσχεται μάλιστα πάνω από 25 ώρες συνεχούς χρήσης με μία μόνο φόρτιση, υποστήριξη δύο οθονών σε 4K/60 fps και προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (αν και δε δόθηκαν λεπτομέρειες).
Τα πρώτα laptop που θα ενσωματώνουν επεξεργαστή Snapdrargon 8xc Gen 2 5G θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά την Qualcomm αργότερα μέσα στη χρονιά, με το Acer Spin 7, το πρώτο 5G laptop της Acer να είναι και αυτό που θα κάνει την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια