ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Amazon Halo: Το wearable που παρακολουθεί το σώμα και τη φωνή

Σειρά της Amazon να μπει στην αγορά των wearables, με την εταιρεία να παρουσιάζει το δικό της Halo band που εστιάζει περισσότερο στη συνολική υγεία του χρήστη και όχι τόσο σε λειτουργίες που αφορούν το fitness. Ουσιαστικά, το Amazon Halo μπορεί να θεωρηθεί σαν συσκευή γεμάτη αισθητήρες για την παρακολούθηση των βιομετρικών στοιχείων, παρά ως κλασικό smartband

amazon-halo.jpg
Για την ακρίβεια, το Amazon Halo διαθέτει αισθητήρα θερμότητας, αισθητήρα μέτρησης καρδιακού παλμού, δύο μικρόφωνα και επιταχυνσιόμετρο, αλλά δεν υπάρχει οθόνη. Σημειώστε ότι τα μικρόφωνα δεν έχουν τοποθετηθεί για να δίνεις εντολές π.χ. στον ψηφιακό βοηθό Alexa, αλλά αποκλειστικά και μόνο για να αναγνωρίζουν τη φωνή του χρήστη και να αντιλαμβάνονται την ψυχολογική κατάσταση του από τον τόνο της φωνής του. Ο χρήστης θα πρέπει να εκπαιδεύσει στην αρχή το Halo ώστε να αναγνωρίζει μόνο τη δική του φωνή και να αγνοεί τις υπόλοιπες. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της εταιρείας
Σύμφωνα με την Amazon, όλες οι ηχογραφήσεις της φωνής στέλνονται από το Halo στο smartphone και μετά την ανάλυση τους από αυτό διαγράφονται αυτόματα. Δεν αποστέλλονται ποτέ στους servers της Amazon, όλες οι διαδικασίες γίνονται αποκλειστικά και μόνο από το smartphone, ενώ υπάρχει ξεχωριστό κουμπί για να σιγήσεις τα μικρόφωνα του Halo (ένδειξη με κόκκινο LED που αναβοσβήνει).

Remote file
Μια άλλη σημαντική λειτουργία του Amazon Halo είναι η δυνατότητα 3D χαρτογράφησης του σώματος του χρήστη με τη βοήθεια της κάμερας του smartphone, η οποία τραβά 4 φωτογραφίες που στέλνονται στους servers της Amazon για να αναλυθούν από αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης, να δημιουργηθεί τρισδιάστατο μοντέλο και να υπολογιστή το συνολικό ποσοστό λίπους στο σώμα. Η Amazon ισχυρίζεται ότι δεν μοιράζεται αυτά τα δεδομένα με κανέναν τρίτο και μάλιστα διαγράφονται αυτόματα από τους servers της σε λιγότερο από 12 ώρες. Αυτό το τρισδιάστατο μοντέλο μπορεί να τροποποιηθεί από τον χρήστη με ένα slider, έτσι ώστε να θέσει έναν στόχο (π.χ. να κερδίσει όγκο ή να χάσει λίπος). Ο σκοπός του Halo είναι να βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθούν τη σωματική και ψυχική υγεία τους, και μάλιστα τους προτρέπει να μη σαρώνουν το σώμα τους καθημερινά, αλλά μόνο μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

amazon-halo-1.jpg
Το Amazon Halo κοστίζει περίπου $100, έχει αυτονομία 1 εβδομάδα και είναι αδιάβροχο σε βάθος έως 50m. Η πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 90 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια